Cătălin Rădulescu o somează pe Viorica Dăncilă: Să hotărască urgent ce face cu aceste Coduri / Va fi găsită vinovată pentru oamenii care stau în puşcării şi care suferă

Știri Actualitate

Știri Generale / Știri Actualitate 14 Views 0

Deputatul PSD a declarat, luni, cel nu a avut încredere niciodată "în acest Tudorel Toader" și că premierul Viorica Dăncilă "trebuie să facă ceva, pentru că va fi vinovată".

Eu nu am avut încredere că va da acest ministru niciodată niciun Cod şi nicio amnistie şi graţiere, pentru că nu are nici curajul necesar, nici nu îşi doreşte acest lucru. Eu cred că acest lucru trebuie să îşi asume premierul României, pentru că doamna premier este şeful acestui ministru. Dânsa ştia că în Comitetul nostru Executiv s-a luat o decizie în unanimitate şi trebuia să transpună ca premier cerinţa CeX în aceste ordonanţe. (...) Premierul Viorica Dăncilă trebuie să facă ceva, este membră a partidului nostru şi premierul Viorica Dăncilă trebuie să hotărască urgent ce face cu aceste Coduri, pentru că va fi vinovată, ca şi acest ministru al Justiţiei, pentru oamenii care stau în puşcării şi care suferă din cauză că aceste Coduri, prin prescrierea faptelor şi prin ceea ce a hotărât CCR, ei stau în continuare în puşcărie nevinovaţi, când ar fi trebuit să iasă", a declarat deputatul PSD, citat de Agerpres.

El a spus că premierul Viorica Dăncilă trebuie să rezolve "abuzurile" care au fost făcute "abominabil".

"Cu riscul activării articolului 7, credeţi că articolul 7 se activează în momentul în care tu arăţi ce abuzuri s-au făcut în România şi când CCR ia decizii constituţionale. Dacă am ajuns ca cineva în Europa să activeze articolul 7 pentru că noi am reparat abuzuri şi am modificat legii împotriva abuzurilor şi transpunem aceste decizii ale CCR, să activeze articolul 7. Înseamnă că asta e metoda prin care stăpânii europeni tratează anumite ţări din estul Europei", a afirmat Rădulescu.


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scris, sâmbătă, pe Facebook, că o ordonanță de urgență nu poate fi adoptată în lipsa urgenței, notând că va șterge postarea respectivă în termen de o oră, obicei pe care l-a mai practicat și în trecut. Deși nu a făcut niciun fel de trimitere la liderul PSD, Toader publica acest mesaj în contextul în care Liviu Dragnea i-a reproșat că nu a dat ordonanțele de modificare a codurilor penale. Ulterior, ministrul a revenit cu o nouă postare în care spunea că se referă, în general, la ordonanțe de urgență și că rămâne valabil ce a spus în urmă cu câteva zile referitor la OUG privind legile penale.

Comments