10 trucuri pentru începătorii în fabricare aditivată sau printare 3D

Prin intermediul printării 3D poți imprima obiecte sau părți de obiecte pe care altfel le-ai obține cu costuri mult mai mari și într-un interval mai mare de timp. Ai nevoie doar de o imprimantă 3D și mai multe filamente PLA. Filamentul PLA este de departe cel mai popular material utilizat în printarea 3D de tip FDM și acest fapt este ușor de explicat. Indiferent dacă ești în căutarea unor culori vibrante sau a unor mixuri unice, acest material este ușor de utilizat și plăcut din punct de vedere estetic.

Printarea 3D este un proces care în aparență ar fi extrem de simplu, dar lucrurile sunt puțin mai complexe. Ca începător în printarea 3D poți întâmpina dificultăți dacă nu deții un minim de informații. De aceea, îți oferim 10 trucuri special dedicate începătorilor în printare 3D.

  1. Primul strat este recomandat să fie foarte bun – unul dintre punctele cheie ale printării 3D este calitatea primului strat. Este nevoie de o fundație solidă pentru o printare de calitate, de aceea asigură-te că duza este suficient de aproape de patul de imprimare. Este recomandat să aveți o aderență eficientă pentru ca modelul să rămână.
  2. Verifică setările de calitate – este recomandat să te asiguri că nivelul calității este unul ridicat măcar înainte de prima printare. Astfel vei avea un obiect de calitate ridicată. Nu ți-ar plăcea să aștepți câteva ore și să obții un produs de mărimea sau caracteristicile greșite.
  3. Utilizează materiale de calitate – verifică atent compatibilitatea imprimantei tale cu materialul folosit.
  4. Verifică atent calibrarea – înainte de prima printare este recomandat să verifici calibrarea.
  5. Menține imprimanta curată – pentru a asigura longevitatea este bine să menții imprimanta curată.
  6. Verifică modelul să fie etanș – imprimanta trebuie să fie complet închisă sau etanșă.
  7. Urmărește regula celor 45 de grade – nu trebuie să printezi la temperaturi mai mari de 45 de grade.
  8. Ține minte: este fierbinte – imprimanta va topi filamentul, deci trebuie să se încălzească la mai mult de 180 de grade Celsius.
  9. Ține numărul de poligoane cât mai scăzut – cu cât numărul de poligoane este mai mic, cu atât printarea se va face mai rapid.
  10. Îndepărtează cu grijă suporturile – nu te grăbi când scoți suporturile și folosește anumite unelte, cum ar fi un cuțit pentru a curăța mai bine.

Dacă vrei să încerci printarea 3D pentru prima dată, poți achiziționa filamentele PLA, scanner 3d și 3D printer de pe printam3d.ro. Imake3d.ro este primul reseller din România care deține un magazin de prezentare în capitală și a început printarea 3D încă din 2016.

Anii de experiență ai echipei le-au oferit oportunitatea de a-și folosi informațiile dobândite pentru a oferi consultanță specializată utilizatorilor. Cei care doresc să achiziționeze imprimante 3D, consumabile, accesorii sau scannere 3D pot apela cu încredere la Imake3d.ro care le pot oferi service și alte servicii post-vânzare.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *