5 detalii esentiale despre cum functioneaza un bong

bong

Desi obiectul este folosit inca din cele mai vechi timpuri, notiunea de „bong” a patruns in lumea occidentala doar recent, in perioada „flower-power” a secolului trecut. Astfel, bongul a cucerit rapid piata, iar in prezent exista un mare numar de persoane care se bucura de avantajele acestui „instrument”. Prin urmare, iti prezentam 5 detalii esentiale despre cum functioneaza un bong, dar si despre istoria acestuia:

1. Cum a inceput totul

Primul model incipient de bong a aparut in urma cu doua milenii si jumatate, in Asia Orientala, fiind construit fie din trestie de bambus scobita, fie din tartacute de dovleac. De altfel, si termenul de bong provine din limba tailandeza, „baung” insemnand dispozitiv pentru fumat. Cu toate ca design-ul a suferit transformari de-a lungul timpului, ajungand la forma pe care o cunoastem astazi, principiul de functionare a unui bong a ramas acelasi, la fel ca si scopul acestuia: sa filtreze si sa raceasca fumul prin apa, pentru o experienta mai placuta.

2. Poate fi realizat dintr-o gama vasta de materiale

Cand ne gandim la un bong, ne imaginam un recipient din sticla, in cele mai multe cazuri. Cu toate acestea, bongul poate fi realizat din materiale diverse, precum bambusul, plasticul sau ceramica. De exemplu, in China secolului al XVI-lea, alaturi de bongul traditional din bambus, puteai intalni si bonguri din metal (alama, bronz sau argint, incrustate cu pietre pretioase).

Fiecare dintre aceste materiale vine cu avantaje si dezavantaje. De exemplu, un bong din sticla se curata usor, insa este mai fragil, pe cand unul din metal vine cu riscul de a se supraincalzi cu usurinta. Un bong din ceramica este rezistent, insa, fiind opac, nu permite verificarea nivelului de apa din interior. Bongurile din acrilic sunt usor de transportat si de folosit, dar au un minus la capitolul gust si aroma.

3. Filtreaza toxinele din fum

Calitatea principala a unui bong este legata direct de puterea de filtrare a acestuia. In urma filtrarii, o mare parte din gudron este captat in apa, alaturi de alte substante toxice. Se estimeaza ca in jur de 90% din aceste substante sunt filtrate cu succes, rezultand o experienta mai placuta si mai curata.

4. Poti folosi atat tutun, cat si alte mixuri de plante

Recent, pe piata au aparut multe produse inlocuitoare de tutun, care ofera o experienta cu adevarat speciala. Acestea pot fi fumate la bong, avand un gust placut si o aroma fina.

5. Adauga cuburi de gheata pentru un fum mai rece

Exista modele de bonguri special concepute pentru a fi folosite cu gheata, care raceste fumul inainte de inhalare. De exemplu, un model cu percolator va plimba fumul prin bong, racindu-l si protejand utilizatorul de stropii de apa. Fumul se poate inhala apoi usor, fiind racit si avand o aroma mai pronuntata!

Din aceste motive, pentru o experienta unica, iti recomandam sa incerci un bong de calitate! Cauta pe www.legalizeit.ro modelul tau preferat si bucura-te impreuna cu cei dragi de aceasta metoda placuta de a-ti petrece timpul. Nu uita nici de produsele de curatare pentru bonguri, precum si diversele accesorii, care ii garanteaza acestuia o viata indelungata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *