Ai nevoie de o hală industrială în Cluj? Alege-o cu atenție!

Companiile care sunt interesate de a închiria sau a cumpăra hale industriale în Cluj trebuie să se decidă în primul rând cu privire la una dintre cele două opțiuni posibile: proprietate sau închiriere.

Demersul de a cumpăra sau închiria o hală industrială necesită o analiză anterioară serioasă

Decizia pentru alegerea uneia dintre cele două variante depinde de mai mulți factori specifici activității pe care o desfășoară și pe care ar trebui ca să îi analizeze per ansamblu în avans. Pe lângă situația bugetului disponibil, aspectele fiscale (taxe, impozite, cheltuieli de administrare după achiziție sau închiriere) sunt, de asemenea, decisive.

În general, este important totuși ca o astfel de decizie să fie luată cât mai curând posibil, deoarece are o influență semnificativă asupra căutării și alegerii concrete a halei industriale potrivite. 

Agenții economici care doresc să închirieze o hală de producție, o hală unde vor presta anumite servicii sau un depozit industrial, au nevoie de a-și clarifica mai întâi ceea ce caută cu adevărat. Pe lângă proprietatea în sine și elementele de ordin fiscal, alți factori la fel de importanți sunt: locația și infrastructura existentă.

Acum sunt multe firme locale nou înființate sau în plină dezvoltare, precum și companii puternice care își deschid filiale la Cluj-Napoca și se orientează prioritar spre închirierea de hale industriale, deoarece le conferă o libertate mai mare de decizie ulterioară. 

În acest sens, o hală industrială închiriată oferă un avantaj indubitabil: pe parcursul derulării afacerii locația poate să fie schimbată mai ușor, dacă intervin diverse aspecte, precum ar fi o tendință de creștere accelerată a a afacerii respective ce necesită un spațiu mai mare sau mai adaptat necesităților de la acel moment (ca infrastructură).

Un depozit industrial performant, calea către un profit ridicat

Pentru orice afacere de succes, este important să aveți un depozit bun, de înaltă calitate, pentru a vă stoca bine produsele și pentru a le livra rapid clienților.

Pentru a selecta un depozit bun, trebuie mai întâi ca să decideți tipul depozitului. Putem împărți depozitele industriale în două tipuri de bază: deschise și închise.

După selectarea tipului de spațiu de stocare, locația este cu siguranță următoarea cerință importantă pentru decizie. 

Anumite hale industriale sunt situate în mare parte lângă drumurile principale sau în zonele industriale mari, fapt care facilitează considerabil producția, stocarea și livrarea mărfurilor.

Locația depozitului, a zonei industriale productive sau a zonei de depozitare trebuie selectate cu mult mai multă atenție decât alte tipuri de imobile necesare desfășurării activității unei companii (o clădire de birouri, spre exemplu). Nu este de dorit ca acestea să fie situate în apropierea centrului orașului, ci mai degrabă să fie poziționate lângă drumurile principale, autostrăzi și/sau gări sau autogări. 

Depozitele mari, halele de producție, spațiile industriale (generic vorbind) nu  sunt aproape niciodată poziționate în centrele orașelor, deoarece este deosebit de important ca să existe acces rapid și ușor la căi de transport diverse.

Depozitele industriale, mai ales, se află în mare parte în afara orașelor sau la periferie și pentru că prețurile lor sunt mai scăzute atunci când vine vorba de cumpărare sau de închiriere.

În general, clădirile industriale pot fi împărțite în trei categorii principale. Fiecare dintre aceste categorii cuprinde alte subgrupe. Cele trei categorii uzuale sunt:

Depozitul industrial

Un asemenea imobil este concretizat printr-un spațiu de depozitare cu rol de a stoca materii prime și mărfuri de orice fel (de la piese de schimb, mașini, utilaje, mobilă, alte produse de larg consum).

 O subcategorie de depozit industrial este hala de răcire sau depozitul frigorific. Aici există temperaturi controlate, de aceea aceste proprietăți sunt ideale pentru companiile din industria alimentară sau farmaceutică.

Hala de producție

O hală de producție (hala de fabrică) servește la producerea de mărfuri ce se realizează cu ajutorul diverselor echipamente sau chiar manual. Întrucât o zonă de producție reprezintă, de asemenea, un spațiu unde se lucrează efectiv, nu doar se depozitează mărfuri sau materii prime, există reguli complexe ce trebuie respectate de operator sau de utilizator. Hala respectivă trebuie ca să aibă inclusiv o iluminare suficientă și o încălzire adecvată pe timp friguros, o protecție adecvată contra incendiilor.

Hala de logistică

O hală de logistică este utilizată pentru depozitarea, colectarea și distribuirea de bunuri. În ciuda asemănării cu depozitul, proprietatea logistică diferă semnificativ în ceea ce privește dimensiunile sale. Suprafața are de obicei mai mult de 3.000 metri pătrați, adesea merge chiar și până la 30.000 metri pătrați. În plus, numărul de rampe pentru livrare și preluare a mărfurilor  este mai mare decât în halele industriale simple (depozite). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *