Amenajare bucătărie – 7 obiecte utile într-o bucătărie

Printre principalele obiecte care țin de amenajarea bucătăriei se numără chiuveta și, implicit, baterie pentru chiuvetă bucătărie, aragazul sau plita, frigiderul, mobila și diversele electrocasnice. Desigur că modul în care le vei aranja ține doar de preferințele tale și de stilul în care vrei să faci această amenajare bucătărie. Însă indiferent de acestea, sunt câteva lucruri care nu trebuie omise în amenajarea bucătăriei.

7 Obiecte utile care nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie

În continuare, îți vom arăta care sunt cele șapte obiecte utile care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta.

1.      Chiuveta și bateria de chiuvetă

Chiar dacă îți dorești să instalezi și o mașină pentru spălat vase, tot vei avea nevoie și de o chiuvetă și, implicit, de o baterie. Poți găsi baterii de bucătărie la prețuri avantajoase și în modele deosebite, pentru a se potrivi stilului dorit de tine. Alegerea unei baterii pentru chiuvetă ține de nevoile tale, astfel că poți alege dintre baterii de chiuvetă cu diverse stiluri de deschidere și de diverse înălțimi. Există baterii bucătărie simple, cu design clasic, dar și baterii pentru bucătării moderne, cu mâner vertical, de exemplu. În funcție de nevoile tale, poți alege o baterie cu braț rotativ, braț înalt sau cu braț drept, orizontal. Și tipul de montare diferă în cadrul diverselor modele de baterii bucătărie, astfel că poți alege un model cu fixare pe chiuvetă sau, dimpotrivă, unul cu fixare pe perete.

Cum ziceam, o chiuvetă cu baterie este de nelipsit din orice bucătărie, întrucât va trebui să speli acolo ingredientele, vei avea, poate, nevoie să utilizezi apa de la bucătărie în timp ce gătești și chiar să limpezești vasele înainte de a le pune în mașina de spălat vase. Așadar, o bucătărie poate exista fără o mașină pentru spălat vasele, dar este incompletă fără o chiuvetă și o baterie de bucătărie.

2.    Cuptorul și plita electrică sau aragazul

Pentru a găti acasă, vei avea nevoie de un aragaz sau de un cuptor și o plită electrică. Aici, totul ține de ceea ce vrei pentru bucătăria ta, atât în funcție de stil, cât și în funcție de modul de alimentare – gaz, butelie sau curent electric. Astfel, dacă îți dorești să gătești cu alimentare electrică și să ai o bucătărie modernă, vei opta pentru plită electrică și cuptor electric. Dacă preferi alimentarea cu gaz de la rețea sau butelie, vei alege un aragaz.

3.      Hota

Atunci când alegi hota, trebuie să ții cont, în primul rând, de dimensiunea plitei sau a aragazului, astfel încât să acopere întreaga suprafață de gătit. Există diverse tipuri de hote dar, indiferent de modelul pe care îl alegi, este important să te asiguri că poate elimina aburii din timpul gătitului.

4.      Frigiderul

Frigiderul este încă unul dintre principalele electrocasnice de nelipsit din orice bucătărie. Frigiderul trebuie amplasat în zona de depozitare a bucătăriei, astfel încât să fie la îndemână atunci când ai nevoie de el. Trebuie să alegi frigiderul în funcție de necesitățile tale, ținând cont de funcțiile diferitelor modele. De asemenea, ține cont dacă ai nevoie de o combină frigorifică – frigider și congelator, sau de un frigider simplu și un congelator separat.

5.      Cuptor cu microunde

Deși nu se încadrează neapărat în lista obiectelor indispensabile, un cuptor cu microunde este de mare ajutor în orice bucătărie. În special dacă ai o bucătărie spațioasă, poți profita de acest lucru și să adaugi un cuptor cu microunde pe lista obiectelor necesare amenajării bucătăriei. Te va ajuta să încălzești rapid mâncarea atunci când ești pe fugă sau chiar să decongelezi carnea, dacă ai scos-o de la congelator în ultimul moment.

6.      Robot de bucătărie

Robotul de bucătărie este deosebit de util pentru prepararea mâncării. Spre deosebire de blender, care amestecă, toacă sau macină, robotul de bucătărie are mult mai multe funcții. Acesta îți permite, pe lângă funcțiile blenderului, să feliezi sau să storci fructe, dar și să amesteci compoziția pentru prăjituri. Robotul de bucătărie este multifuncțional și combină funcțiilor diferitelor aparate electrocasnice, precum blenderul, storcătorul de fructe, răzătoarea, mașina pentru făcut aluatul, râșnița și chiar mixerul.

7.      Sandwich maker și prăjitor de pâine

Pentru un mic dejun rapid și delicios, vei avea nevoie fie de un sandwich maker, fie de un prăjitor de pâine sau de ambele!

Amenajază-ți bucătăria cu toate dotările necesare

Pentru a avea o bucătărie cu adevărat utilă, este necesar să o amenajezi corespunzător. Există numeroase electrocasnice și obiecte de uz sanitar pe care le poți utiliza pentru amenajarea și dotarea bucătăriei tale. Printre obiectele de nelipsit se numără: chiuveta și bateria, frigiderul, aragazul sau plita, hota, cuptorul cu microunde, robotul de bucătărie, sandwich makerul și prăjitorul de pâine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *