Cateva sfaturi pentru a-ti pastra interesul pentru antrenamentele pe banda de alergare

Din pacate, multe experiente personale pe banda de alergare sunt plictisitoare si lipsite de eficacitate. Aceasta se datoreaza faptului ca persoanele care aleg sa se antreneze pe ascest tip de aparate fitness se rezuma la cateva zile de alergare in ritm constant, fara a depune prea mult efort. Inevitabil, plictiseala isi face aparitia destul de repede, iar frecventa antrenamentelor descreste involuntar. Evident, rezultatele urmarite nu sunt niciodata obtinute in acest fel, iar caderea in rutina este cauza principala.

Greseala pe care trebuie sa o eviti pentru a reusi sa atingi obiectivele fitness pe care le vizezi prin exercitiile pe banda de alergare este, deci, mentinerea unui ritm constant de alergare sau a unui program monoton. Atat este de simplu!

Pentru a nu pierde entuziasmul si energia pe care le aveai cand ai inceput activitatea sportiva, incearca sa modifici permanent antrenamentele si metodele de a depune efort pentru a gasi noi provocari si pentru a evita plafonarea. In acest sens, o banda de alergare iti permite ajustarea inclinatei (unghiul pe care suprafata de alergare il formeaza cu podeaua) pentru a se apropia cat mai mult de diferite conditii reale de antrenament, precum un drum drept (inclinatie 1%) sau urcarea portiunilor deluroase (minimum 4% inclinatie). In plus, display-ul pe care il au majoritatea modelelor de banda de alergare iti poate oferi numeroase programe de antrenament, structurate pe obiective sau timp (tonifierea muschilor din diferite zone ale corpului, pierderea kilogramelor in exces, cresterea masei musculare a picioarelor, imbunatatirea sistemului cardiovascular etc.).

Sfaturi
Daca tocmai ti-ai instalat o banda de alergare acasa sau deja te afli in postura de a-ti fi pierdut interesul pentru antrenamente, iata cateva recomandari care sa te ajute in lupta pe care o porti prin activitati sportive impotriva kilogramelor in exces:

– Respecta o dieta adecvata! Daca obisnuiesti sa consumi alimente nesanatoase la ore nepotrivite, opreste-te! O silueta de invidiat nu poate fi atinsa cu contributia unei diete dezordonate si necorespunzatoare, indiferent de cat de mult alergi.

– Pozitioneaza-te corect pe suprafata de alergare! Daca alergi foarte aproape de consola aparatului, miscarea naturala a bratelor va fi afectata, astfel scazand eficienta alergarii. La fel de important este sa nu pasesti aproape de limita din spate a suprafetei rulante, fiindca pasii tai vor fi mai mici, in efortul de a-ti sustine echilibrul. Cel mai bun loc este centrul suprafetei de alergare.

– Acorda atentie respiratiei! Una dintre marile greseli pe banda de alergare este sa conversezi cu persoanele din apropiere sau sa vorbesti la telefon pe durata antrenamentului. Pentru a solicita corespunzator corpul si pentru a putea sustine un efort ridicat, gaseste un ritm bun al respiratiei si pastreaza-l.

– Diversifica! Cele mai bune rezultate, impreuna cu evitarea plictiselii, pot fi obtinute numai daca alternezi exercitiile si antrenamentele pe banda de alergare. Foloseste programele pre-setate oferite de consola aparatului tau. Daca acestea nu sunt suficiente, rasfoieste site-urile de fitness. Acolo vei gasi sute de recomandari si programe de antrenament bazate pe intervale de efort variabil (de tip HIIT sau Tabata).

– Monitorizeaza progresul! Majoritatea modelelor de banda de alergare disponibile pe piata ofera posibilitatea monitorizarii numarului de calorii consumate de-a lungul unui antrenament sau timpului in care parcurgi o distanta anume. Incearca sa acorzi atentie acestor parametri si depaseste-i pentru a progresa.

Daca vrei sa gasesti o banda de alergare perfect adaptata nevoilor sportive si stilului tau, intra pe Sport-Mag.ro si profita acum de reducerile de sezon la o gama foarte variata de aparate fitness, accesorii si echipament sportiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *