Ce putere poate atinge un variator de turatie mecanic?

variator de turatie mecanic

Motoarele electrice sunt elemente foarte importante pentru o multime de aplicatii, atat la nivel industrial, cat si pentru uz casnic. Rolul motoarelor de acest fel este de a genera energie mecanica in baza energiei electrice. In lipsa energiei mecanice, anumite procese de productie si nu numai sunt imposibil de pus in practica.

Motorul este capabil sa genereze miscari la o anumita viteza, insa aceasta nu poate sa varieze. Desigur, acest lucru este valabil doar daca motorul este lasat sa functioneze pe cont propriu. Pentru ca viteza sa poata fi ajustata si adaptata nevoilor diverselor aplicatii, se utilizeaza un dispozitiv numit variator de turatie, disponibil si in oferta allindustrial.ro. Iata cand este necesar variatorul mecanic si ce putere poate atinge!

Variator de turatie mecanic: puteri de pana la 9.2 kW

Variatorul este un dispozitiv prin intermediul caruia viteza miscarilor pe care le genereaza un motor electric este mentinuta la un nivel prestabilit. In acest mod, aplicatiile care functioneaza in baza acestei energii mecanice sunt protejate si pot oferi un randament in conformitate cu dorintele utilizatorului.

Un variator de turatie mecanic este foarte rezistent la suprasarcina si poate sa faca fata unei capacitati mari de incarcare. El se remarca si prin intermediul controlului facil pe care il ofera utilizatorului. Variatorul poate fi manevrat cu ajutorul manerelor de control din dotare. Acestea ofera si garantia unei utilizari caracterizate de precizie.

In ceea ce priveste viteza de iesire pe care o pot garanta variatoarele, ea depinde de tipul de intrare, respectiv cu doi, patru sau sase poli. In varianta cu doi poli, vitezele variaza intre 380 si 2000 rpm (rotatii pe minut). In varianta de intrare cu patru poli, viteza variaza de la 190 la 1000 rpm, in vreme ce la sase poli viteza de iesire este intre 122 si 660 rpm.

Un alt element definitoriu pentru orice variator de turatie mecanic este reprezentat de puterea sa. Aceasta poate sa varieze de la 0.18 kW pana la 9.2 kW. De regula, insa, cele mai popualare solutii din comert au puteri de: 0.18, 0.37, 0.55, 0.75, 1.1, 1.5, 2.2, 3, 4, 5.5 sau 7.5 kW.

Aplicatii in care poate fi utilizat variatorul

Variatorul de turatie este foarte popular in foarte multe domenii industriale, gratie eficientei pe care o garanteaza. El poate fi integrat intr-o multime de aplicatii carora le sporeste eficienta. Este vorba despre:

  • echipamente pentru spalarea autoturismelor – cu ajutorul variatoarelor, acestea garanteaza dozaj suficient de puternic al substantelor necesare pentru curatarea diverselor autovehicule;
  • industria alimentara – dozarea ingredientelor si felierea sau taierea alimentelor sau a materiilor prime utilizate la obtinerea acestora sunt procese esentiale, iar automatizarea lor fara variatoare ar fi imposibila;
  • industria textila – productia de haine este una de masa, care necesita utilizarea de mijloace automatizate pentru a putea fi desfasurata in conditii de rapiditate si eficienta. Variatoarele asigura desfasurarea unor etape sau chiar a intregului proces de productie in conditii de maxima siguranta si precizie.
  • prelucrarea lemnului si a sticlei – doua industrii in care este nevoie de forta, precizie si rapiditate. Acestea sunt obtinute cu ajutorul motoarelor electrice si ale variatoarelor care le ajuta sa functioneze in mod adaptat la necesitatile specifice fiecarui proiect.

Descopera pe AllIndustrial.ro o gama variata de variatoare de turatie mecanice, din care le poti alege pe cele potrivite pentru aplicatiile tale. Alege-le pe cele de care ai nevoie, in functie de viteza si putere si bucura-te de eficienta garantata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *