Ce suma vei rambursa daca accesezi un credit pentru persoane juridice, de 100.000 de lei?

credit persoane juridice

Cea mai importanta intrebare pe care ar trebui sa ti-o adresezi, daca doresti sa accesezi un credit pentru persoane juridice, spre exemplu pentru finantarea activitatii curente a firmei pe care o detii sau administrezi, este urmatoarea: „Ce suma voi avea de rambursat, la scadenta?”.

Din pacate, daca alegi drept furnizor o banca, raspunsul este ascuns sub o serie de clauze speciale si „asteriscuri” din contract. In schimb, daca optezi pentru un IFN (institutie financiara nebancara), transparenta va fi cuvantul de ordine: suma iti va fi comunicata inca de la inceput, in functie de conditiile alese, iar acesteia nu i se va adauga niciun leu in plus.

Credit.ro, IFN infiintat in 2009 si inregistrat in Registrul General al Bancii Nationale a Romaniei, ofera diferite tipuri de credit pentru persoane juridice: linii de credit, credite cu garantie imobiliara, tip punte, pentru agricultura etc. Acestea beneficiaza de o dobanda fixa, neinfluentata de ROBOR sau alti indicatori financiari, si pot fi accesate in maximum 24 de ore (cu preaprobare in 10 minute).

Alt mare avantaj, fata de aceeasi facilitate oferita de catre o banca, este reprezentata de documentatia mult mai putin „stufoasa” necesara (doar actele de identificare a societatii – act constitutiv si CUI, la care se adauga documentele privind garantiile agreate – act de proprietate, cadastru, intabulare etc.).

Revenind, insa, la intrebarea de mai sus, dar si la transparenta IFN-urilor, trebuie precizat ca, pe site-ul Credit.ro, exista un calculator care poate fi utilizat pentru a afla valoarea totala de rambursat, in urma activarii unui credit pentru persoane juridice. L-am folosit si noi, pastrand suma imprumutata (100.000 de lei), insa „jongland” cu perioada pana la scadenta. Fara alte introduceri, iata rezultatele, incluzand toate variabilele care te intereseaza:

Perioada 6 luni – Valoare totala de rambursat 110.758,50 de lei – Rata lunara 18.459,75 de lei;

Perioada 12 luni – Valoare totala de rambursat 120.554,50 de lei – Rata lunara 10.046,21 de lei;

Perioada 24 de luni – Valoare totala de rambursat 141.713,80 de lei – Rata lunara 5.904,74 de lei;

Perioada 36 de luni – Valoare totala de rambursat 164.893,66 de lei – Rata lunara 4.580,38 de lei;

Perioada 60 de luni – Valoare totala de rambursat 216.797,75 de lei – Rata lunara 3.613,30 de lei.

In toate cele cinci cazuri prezentate mai sus, dobanda la creditul pentru persoane juridice ramane fixa (3% pe luna sau 36% pe an), singura care fluctueaza fiind DAE – dobanda anuala efectiva: 41.85% la 6 luni, 42.58% la 12 luni, 42.95% la 24 de luni, 43.08% la 36 de luni si 43.18% la 60 de luni.

Nu in ultimul rand, creditorul mentionat anterior iti furnizeaza si raspunsurile la unele dintre cele mai frecvente intrebari cu privire la respectivul imprumut: Care sunt criteriile de eligibilitate?, Ce costuri extra sunt (in afara dobanzii)?, Pot inchide creditul pentru persoane juridice oricand?, Pot vinde bunul imobiliar oferit drept garantie pentru credit? etc.

Astfel, nu este dificil de intuit decizia pe care o vei lua, in urma lecturarii acestui articol, mai ales ca o suma de bani cu cinci zerouri te va ajuta sa depasesti impasul in care a intrat firma ta mica sau mijlocie. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *