Cum alegem corpuri de iluminat decorative de exterior pentru o atmosfera de vis?

Daca locuiesti la casa si detii o curte pe care vrei sa o pui in valoare in timpul noptii sau esti administratorul unui bloc si intentionezi sa oferi siguranta locatarilor la intrarea in scara si totodata sa creezi o atmosfera cu adevarat speciala, citind articolul in continuare vei afla cum sa faci acest lucru.

Motivul principal pentru a folosi corpuri de iluminat decorative este ca acestea au un rol important in viata noastra, ne influenteaza starea de spirit si pot schimba radicat atmosfera exterioara. Totodata, lipsa iluminatului iti poate afecta vederea si va face orice sarcina mult mai dificila, de la gasitul cheilor la plierea unor sezlonguri.

Daca ai decis sa creezi o atmosfera de vis pe veranda, pe alee sau in gradina, trebuie sa stii ca, vizitand magazinul online eOrion.ro, vei gasi o gama variata de corpuri de iluminat decorative, iluminat tehnic office si comercial, dar si materiale electrice si alte automatizari. Totodata, aici vei descoperi colectii clasice sau moderne de sisteme de iluminat care iti vor transmite emotia, creativitatea si pasiunea artistilor care le-au creat, cu scopul de a-ti lumina viata, atat la propriu, cat si la figurat!

Pentru a putea alege corpurile de iluminat ideale, trebuie sa tinem cont de urmatoarele caracteristici ale acestora:

Specificul zonei si al spatiului, dar si tipul de activitati desfasurate in spatiul respectiv. De exemplu, pentru veranda poti opta pentru aplice de exterior. Aceste corpuri de iluminat sunt discrete, pot fi aplasate ascuns, iar caracteristica smart lightning ofera posibilitatea de iluminare la detectia miscarii. In plus, ele pot fi amplasate vizibil, pe langa iluminatul necesar sau arhitectural, si pot avea un design modern pe gusturile tale. De asemenea, poti gasi modele care permit reglarea intensitatii luminoase si tranzitia de la lumina stralucitoare la o lumina calda, confortabila pentru momentele in care iti place sa iti petreci timpul pe terasa.

Numarul surselor de lumina. Nu utiliza in exces corpuri de iluminat. Pentru crearea unei atmosfere frumoase, este suficienta amplasarea a 2-3 stalpi de iluminat pe langa alee sau in gradina. Daca totusi spatiul de iluminat necesita un numar mai mare de surse de lumina, poti opta pentru un stalp Verona, pe care il regasesti in oferta eOrion. Acesta este un corp de iluminat clasic, cu patina de cupru si aspect usor vintage, care recreeaza atmosfera romantica specifica din orasul dragostei eterne a lui Romeo si Julieta. Cele trei brate sunt suficiente pentru ca lumina sa patrunda in toate ungherele.

Tipul de lumina oferit. In general lumina calda, galbuie, este mai placuta si mai putin obositoare ochilor. De asemenea, atmosfera creata este mai primitoare si iti va fi drag sa te plimbi seara in lumina discreta a corpurilor de iluminat. Daca totusi ai nevoie sa iluminezi un spatiu pentru vizibilitate mare, spre exemplu un teren de tenis, poti opta pentru mai multe proiectoare profesionale cu LED sau reflectoare cu putere (W) mare, cum sunt cele de la EMOS sau OMS.

Iluminat general sau uniform distribuit. Poti utiliza aplicele, lampile sau alte corpuri de iluminat, in special cele de dimensiuni mari sau spoturi luminoase grupate, pentru a asigura distribuirea uniforma a luminii intr-un spatiu dedicat sau accentuarea detaliilor arhitecturale, a unei statuete sau, de ce nu, a unui arbore preferat.

Lumina decorativa sau radianta. Daca planuiesti sa organizezi evenimente in curte sau pe terasa, te-ar putea interesa modele de corpuri de iluminat cu rol decorativ, pentru a obtine efecte spectaculoase. Pentru asta, vei avea nevoie de iluminare complexa, precum sistemele smart lightning, care pot fi controlate de la distanta, prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete.

Intensitatea luminii. Trebuie sa cunosti ca lampile cu LED iti permit reglarea intensitatii luminii in functie de preferinte si nevoi, si totodata aceste corpuri de iluminat au mai multe avantaje:

  • sunt eficiente energetic si economisesti;
  • beneficiezi de lumina alba si placuta;
  • asigura calitatea superioara a luminii fara timp de incalzire.

Corpuri de iluminat pentru orientare. Pentru orientarea usoara, poti amplasa stalpisori sau miniproiectoare orientabile pentru exterior. In oferta magazinului online eOrion.ro, gasesti o gama larga de produse si accesorii de iluminat de la producatori cunoscuti pentru calitatea inalta cum ar fi Orion, Ideal Lux, Redo sau Schneider Electric.

Corpuri de iluminat pentru crearea unei atmosfere ambiante placute. De cele mai multe ori lumina ambientala poate fi creata cu ajutorul felinarelor sau miniproiectoarelor de exterior, pe care le poti strecura printre elementele decorative din gradina sau le poti amplasa la vedere, pe mici socluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *