Cum alegi o firmă de tractări bună?

În zilele noastre, chiar dacă tehnologia automobilelor este foarte avansată, nu este eliminat 100%  pericolul opririi acestora în trafic din pricina unor sistemelor auto mecanice ce se blochează pe neașteptate, a unor anvelope care fac explozie și așa mai departe. Asta ca să nu mai vorbim de accidentele tot mai frecvente pe drumurile din România în ultima vreme. Situațiile de acest gen vă pot face ca să vă confruntați în orice moment cu un necesitatea apelării la o firmă ce oferă șoferilor interesați  servicii de tractări auto

Totuși, cum îți dai seama dacă dai peste profesioniști, meseriași care să te ajute cu adevărat, nu să efectueze o operațiune care să aducă daune suplimentare mașinii tale?

Câteva sfaturi pentru a găsi o firmă de tractări auto cu servicii de calitate

Încă de la primul apel telefonic către compania de remorcaj auto, atitudinea operatorului de la dispecerat vă va putea oferi o idee despre nivelul de profesionalism oferit de către unitatea prestatoare de servicii respective. 

Operatorul trebuie să pună întrebările tehnice necesare pentru a determina soluția potrivită prompt, mai degrabă decât să facă declarații generale despre cât de bune servicii oferă compania în cauză dacă le dorești serviciile. 

Primiți rapid informații clare despre prețul final, inclusiv despre faptul că acesta nu se modifică pe parcursul operațiunii. Abureala despre tarifele practicate ar trebui să vă facă din start bănuitori că există niște costuri ascunse.

Rapiditatea cu care echipa de tractare ajunge la mașina dvs. este un bun indiciu cu privire la calitatea serviciului în cauză sau dacă el este potrivit pentru dvs. În condițiile unui trafic aglomerat urban, o perioadă de ajungere la dvs. de 30 – 60 de minute, în funcție de situația traficului, va fi realistă. „Ajungem în 5 minute!” este o replică menită de a vă pună serios pe gânduri, dacă nu sunteți blocat pe strada vecină sediului firmei de tractări!

Echipamentul de protecție (costumația) personalului de tractare auto vă oferă alt indiciu despre calitatea serviciilor companiei. O ținută neglijentă, chiar lipsa unor haine de lucru personalizate, fără logo-ul firmei, vă pot ridica mari semne de întrebare.

Mai importantă decât îmbrăcămintea personalului este starea echipamentului de remorcaj. Un vehicul de tractare auto bine întreținut, curat, calitatea echipamentelor utilizate, este o carte de vizită de prim ordin pentru firma în cauză.

Un dispecer tensionat, agresiv ori ezitant, care evită ca să răspundă prompt la întrebările pe care le formulați telefonic este un indiciu puternic că aveți de-a face cu lipsă de profesionalism și că ar fi bine să închideți și să cereți ajutorul altei companii de remorcaj.

Personalul de tractări auto efectuează o muncă foarte tehnică și chiar periculoasă din cauza condițiilor specifice. Aceasta este o afacere bazată pe experiență, pe desăvârșit profesionalism. 

Nu accepta ajutor neprofesionist de remorcaj auto

Când aveți mașina blocată pe drum, este bine să refuzați ofertele de ajutor venite de la șoferii amatori, chiar bine intenționați.

Acest ajutor al unor persoane săritoare vă pot aduce probleme neplăcute mai târziu, pe care e mai bine ca să le evitați.

Greutatea vehiculului remorcat și greutatea vehiculului tractor trebuie să fie clar cunoscute. Ruta pe care se face tractarea este, de asemenea, esențială, deoarece în caz contrar este posibil ca să se deterioreze sistemele de frânare, transmisia și anvelopele unui vehicul mai ușor care încearcă să tracteze un vehicul greu.

Ancorele necorespunzătoare sau neconforme pot provoca rupturi și accidente mari în timpul remorcărilor. 

Dacă un vehicul care nu funcționează se deplasează pe distanțe lungi pe cele patru roți, vor putea ca să apară daune permanente, greu de remediat.

Poate apare un pericol major inclusiv pentru alte vehicule din trafic prin tragerea vehiculului într-o manieră neautorizată și necorespunzătoare.

În caz de daune cauzate de astfel de erori provocate de persoane străine, nepricepute, compania de asigurări nu va plăti daunele, iar cheltuielile vor fi împovărătoare în cele mai multe dintre cazuri.

Iată de ce e bine să fii inteligent și să lucrezi cu profesioniștii în tractări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *