Intretinerea gradinii este o munca constanta si necesara, facuta pentru a pastra gradina sanatoasa si frumoasa. Cateodata cand este sezon, e nevoie sa lucram zilnic la gradina.
Sunt cativa pasi importanti de care trebuie sa tinem seama pentru ca gradina noastra sa fie tot timpul frumoasa si sanatoasa.
Alege locul plantei in gradina
Fiecare planta prefera alt loc, unele se simt bine in zone cu mult soare, altele in penumbra sau umbra. Un alt criteriu ar fi umiditatea solului sau tipul solului.
Cand dorim sa plantam diferite plante este bine sa le alegem locul in functie de preferintele lor.
Pe site-ul de amenajari gradini kalongarden.ro am vazut ca se recomanda ca la amenajarea unei gradini, sa tinem cont nu numai de imaginea gradinii pe care dorim s-o avem, ci si de necesitatile plantelor decorative care vor fi in gradina noastra.
Noi ne facem o imagine despre cum dorim sa arate gradina dar nu este sigur ca planta pe care o gandim intr-un anumit loc, va avea tot ce are nevoie. Din acest motiv este indicat sa alegem plantele in functie de locul lor preferat pentru ca acestea sa nu sufere.
Astfel ne putem asigura ca plantele care vor fi in gradina noastra amenajata, nu vor suferi si se vor putea dezvolta mai usor.
Hidratarea plantelor
Cand este sezonul plantarilor, ierburile si florile decorative se sadesc in mod corect ca sa prinda putere. Dupa plantare, in functie de vreme, florile trebuie udate corect, pentru a primi cantitatea optima de apa, in functie de necesitatile fiecareia.
Daca pamantul a fost bine pregatit si imbogatit, alaturi de o hidratare suficienta, planta prinde radacini puternice si se va intari. Daca nu primeste hidratarea suficienta aceasta nu va reusi sa se dezvolte corespunzator si nu va avea puterea sa-si dezvolte radacinile.
Este bine de stiut ca planta, cu cat are radacini mai puternice, cu atat va fi si mai sanatoasa si mai puternica. Deci este bine ca planta sa fie verificata zilnic si in caz de nevoie sa fie udata.
Curatarea plantelor
Florile si plantele decorative trebuie curatate periodic de frunze moarte. Nu numai pentru ca arata urat dar nu le face bine sa aiba frunze moarte sau crengi uscate. Astfel, periodic planta decorativa trebuie vizitata si verificata sa nu aiba frunze sau crengi uscate.
Sunt plante perene care in fiecare an se usuca iar primavara infloresc din nou.. In fiecare toamna, frunzele uscate trebuie taiate si curatate pentru ca urmatoarea primavara vor incolti sanatos.
Chiar si arborii si arbustii trebuie periodic curatati de crengile uscate. In aceste crengi uscate se pot ascunde daunatori sau boli, de aceea este bine sa scapam plantele de ele.