Intentionezi sa-ti iei un catel si vrei sa fii bine pregatit in ceea ce priveste modul in care sa-l ingrijesti?
Atunci este important sa investesti in solutii antiparazitare, dar si in vaccinurile potrivite. Afla din randurile de mai jos cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le cunosti si, daca este nevoie, discuta apoi si cu un medic de specialitate.
Solutii antiparazitare pentru caini
Avand in vedere ca in general, cainii petrec foarte mult timp afara, acestia intra in contact cu diferite tipuri de insecte care le-ar putea dauna. Solutiile antiparazitare au fost concepute special pentru a tine puricii, capusele, dar si tantarii la distanta de caini. In caz contrar, animalele risca sa se imbolnaveasca si in anumite cazuri, le va fi foarte dificil sa-si revina.
In primele luni de viata ale animalelor, deparazitarea trebuie realizata periodic: o data la 3 luni la inceput, iar apoi o data la 6 luni si ulterior o data pe an. Schema antiparazitare trebuie respectata cu atentie, pentru ca prietenul tau necuvantator sa fie protejat cu adevarat.
Mergi la doctor pentru administrarea solutiilor antiparazitare
Indicat este sa lasi administrarea solutiilor antiparazitare in seama doctorului veterinar. Aceste produse se aplica prin injectare, iar medicul stie care este zona in care sa introduca acul pentru a nu-i provoca animalului tau de companie durere.
Cum se simte catelul dupa deparazitare?
Nu uita sa iei in considerare ca dupa deparazitare, catelul tau se poate simti ametit si somnoros. In acelasi timp, pret de 24 de ore ar putea sa nu aiba pofta de mancare si nici sa nu-si doreasca sa bea apa. Aceste semne sunt normale in urma injectiei, asa ca nu trebuie sa te sperii. Daca simptomele persista, insa, maim ult de o zi, intoarce-te la medicul de specialitate!
Vaccinuri pentru caini
Vaccinurile sunt si ele esentiale pentru catei, mai ales in primele luni de viata. Printre cele mai importante, pe care trebuie sa le cunosti se numara urmatoarele:
- vaccinul impotriva jigodiei – este vorba despre o boala care se manifesta in diferite moduri. Principalele simptome sunt: problemele digestive, problemele oculare, pneumonia bronsica, problemele respiratorii;
- vaccinul impotriva hepatitei canine – poate provoca animalelor febra usoara, congestia mucoaselor, dar icter, dilatarea stomacului sau drepresie ori reducerea numarului de globule albe;
- vaccinul impotriva parvovirozei canine – aceasta boala ataca sistemul gastrointestinal si conduce la pierderea apetitului, la aparitia varsaturilor, dar si la febra;
- vaccinul impotriva leptospirozei – boala se manifesta prin dureri abdominale, diaree, pierderea apetitului, dar si prin letargie si rigiditate.
Schema potrivita de vaccinare
Medicul veterinar este cel care iti poate indica schema potrivita de vaccinare pentru puiul tau de caine, in functie de varsta acestuia. De cele mai multe ori, vaccinarea la catei incepe la 7 – 9 saptamani si continua apoi cu o regularitate de cateva saptamani pana la 6 luni. Ulterior, va trebui sa-ti vaccinezi animalul in fiecare an, pentru a-i oferi un plus de protectie in ceea ce priveste starea lui de sanatate.
Studiaza toate produsele pe Veteco.com si alege-le pe cele mai bune pentru prietenul tau necuvantator. Investeste intr-un vaccin veterinar potrivit, dar si in suplimente nutritive care sa-ti ajute cainele sa aiba un sistem digestiv sanatos, o blana frumoasa si stralucitoare. In acelasi timp, este bine sa iei in considerare si produsele de igiena speciale pentru animalele de companie: sampoane, balsamuri, dar si crème speciale pentru pernutele cainilor.
Indiferent de produsele de care ai nevoie, le poti comanda online foarte usor, in doar cateva minute si apoi le vei primi acasa!
Date de contact:
E-mail: office@veteco.ro
Telefon: +40 264 597 008