Fie ca este vorba de un singur dinte, de mai multi sau chiar de inlocuirea intregii arcade, un tratament cu implanturi dentare este cea mai buna solutie, atat pentru sanatatea ta dentara, cat si pentru o dantura functionala si estetica. Cu toate acestea, exista multi pacienti care sunt pe punctul de a face apel la un astfel de tratament, insa au nevoie de informare cu privire la procedura de inserare a implanturilor dentare, avantaje si riscurile unei asemenea interventii. Din acest motiv, iti prezentam cele mai comune 5 intrebari despre implanturi dentare, impreuna cu raspunsurile la acestea:
1. Cum sunt definite aceste implanturi dentare si ce presupun?
Acest tratament se prezinta sub forma a trei etape importante: inserarea implantului propriu-zis, montarea bontului protetic de vindecare si atasarea unei coroane finale. Astfel, tratamentul cu implanturi dentare are ca scop reproducerea unui dinte natural, care sa inlocuiasca dintele lipsa, atat din punct de vedere functional, cat si estetic. Implantul va tine loc de radacina, avand forma unui surub din titan, urmand ca bontul sa fie montat dupa aproximativ 6 luni de la interventia chirurgicala, aceasta perioada reprezentand timpul de vindecare. Dupa fixarea bontului, se alege o coroana rezistenta, dintr-un material care se aseamana smaltului dentar. Ce rezultat obtinem? Un dinte nou, 100% functional, cu un aspect natural, care asigura atat o muscatura corecta pe termen lung, cat si o viata sociala lipsita de complexe.
2. Este dureroasa interventia de inserare a implanturilor dentare?
Exista numeroase mituri care povestesc de durerea extrema resimtita in timpul interventiei. Din fericire, in realitate aceasta durere este mult mai suportabila decat, de exemplu, inlocuirea dintilor prin intermediul unei punti dentare, ce implica scoaterea nervului celor doi dinti adiacenti bresei dentare. Putem observa cu usurinta ca implantologia nu este doar mai putin dureroasa, ci si mult mai putin invaziva. Mai mult, datorita anesteziei de calitate, nu vei simti nicio durere in timpul interventiei chirurgicale.
3. In cazul pierderilor la nivelul osului, se mai poate recurge la implanturi dentare?
In cazul unui accident la nivelul structurii maxilare sau mandibulare, sau a altor factori care fac ca structura osoasa sa fie insuficienta pentru inserarea si sustinerea unui implant, exista proceduri suplimentare de aditie osoasa, care rezolva aceasta problema. In acest mod, chiar si cazurile complicate isi pot gasi rezolvarea, gratie tehnicilor noi de implanturi dentare.
4. Ce avantaje aduce un tratament cu implanturi dentare?
– Confortul si senzatia unui dinte real;
– Obtinerea unei masticatii corecte;
– Pastrarea intacta a dintilor adiacenti, in comparatie cu puntile dentare;
– Prevenirea declansarii bolii parodontale;
– O fizionomie imbunatatita a fetei;
– Prevenirea riscului de aparitie a cariilor;
– Evitarea riscului de atrofiere a structurii osoase.
5. Exista riscuri in ceea ce priveste un tratament cu implanturi dentare?
Luand in calcul faptul ca avem de-a face cu o interventie chirurgicala elaborata, riscurile sunt firesti si minore, in comparatie cu avantajele majore pe care le obtinem de la un implant dentar. Dintre riscurile cele mai comune, putem aminti: o durere usoara pana la moderata, mici sangerari sau vanatai, umflarea gingiei. Toate aceste riscuri reprezinta efecte secundare, avand o durata temporara si disparand la cateva zile de la interventie.
De aceea, pentru a avea parte de cea mai buna experienta in materie de tratamente cu implant dentar, poti conta pe specialistii Clinicilor Dr. Leahu. Avand o rata de succes a osteointegrarii de 100%, Clinicile Dr. Leahu sunt cea mai buna optiune pentru redarea unui zambet natural si a sanatatii tale dentare! Dupa cum vezi, refacerea unuia sau mai multor dinti este acum foarte simpla, daca vei apela la oamenii potriviti.