Stilul romantic in amenajarea interioara este unul elegant, un stil ce exprima prin game de culori catifelate, texturi florale, haine de pat satinate, dantelate sau din matase, corpuri de mobilier vintage sau pictate, parfum fin si lumina gingasa, toate formand o atmosfera romantica, ce da o stare de confort si liniste. Acest stil se potriveste cel mai bine in locuinta unui cuplu proaspat casatorit sau pentru o casa de vacanta. Exista mai multe modalitati sa amenajezi casa in stil romantic.
Mobila din dormitor trebuie sa fie in contrast cu toate elementele acestuia. Luminitele decorative se potivesc perfect intr-un dormitor romantic. Acestea imprastie o lumina gingasa, potrivita pentru crearea senzatiei de intimitate. O metoda pentru aceste luminiti este o perdea luminoasa deasupra patului. Cand vine vorba de mobila de dormitor in stil romantic, este bine sa mergi pe doua variante: un stil dominant feminin, romantic sau mici piese de accent.
Texturi florale in special a lenjeriei de pat. Un covor din blana moale si pufoasa va completa perfect decorul unui dormitor. De data aceasta nu este nevoie sa optezi pentru unul de mari dimensiuni. Asadar, covoarele mici, pe care le poti amplasa în apropierea patului sunt o buna decizie.
In cazul in care iti doresti un living elegant si primitor, stilul romantic este unul potrivit. Uneori amenajarea intr-adevar incepe de la un element. In cazul de fata este nepretuita canapea. Pentru stilul romantic se potriveste o canapea din catifea cu motive florale stilizata cu niste mici perne decorative. Canapeaua trebuie sa fie la cel mai mare nivel de confort. Pentru mobila din living de preferat un model care sa creeze impresia de tablou. O mobila pictata se potriveste cel mai mult in aceasta imagine romantica. Pentru pereti, un tapet cu flori care sa intre in armonie cu niste perdele bogate. Un alt element central este covorul. Acesta trebuie sa intre in contrast atat cu canapeaua cat si cu mobila din living. Un covor de culori deschise si cat mai pufos. In rest, mizeaza pe tonuri suave si accente sub forma de decoratiuni romantice precum un tablou cu flori, cutii decorative, vaze si flori. Sa nu uitam de semineu si serile petrecute impreuna cu persoana iubita.
Elementul cheie pentru un decor romantic este lumina. O baie cu un decor romantic ajuta la relaxare, odihna și momente romantice. Foloseste multe lumanari in diferite forme si arome. Pentru realizarea unui design romantic intr-o bucatarie, o optiune de top este sa predomine rozul. De asemenea piesele de mobilier trebuie sa fie atent selecționate. Tine minte elementele principale din decorul romantic – materiale fine, imprimeuri florale, mobilier pictat, culori pastelate, candelabre, lampade decorate- si te vei incadra perfect in cadrul acestui stil. Locuinta romantica are nevoie de timp pentru a se dezvolta si pentru a fi expresia stilului pe care il reprezinta.