Kinetoterapie Bragadiru: cand este indicat sa mergi la medicul specialist?

Kinetoterapia este terapia prin miscare la care apeleaza zeci de mii de oameni, zilnic, pentru a preveni, a ameliora sau a trata multiple afectiuni medicale. De regula, cei mai multi dintre pacienti care apeleaza la aceasta cunoscuta forma de terapie se confrunta cu probleme de mobilitate, ce ii limiteaza in desfasurarea activitatilor de zi cu zi.

Cauti specialisti in kinetoterapie Bragadiru? In intampinarea ta venim cu cateva informatii utile, care te vor ajuta sa mergi la timp la medic si sa iti faci un plan coerent de recuperare.

Primul lucru pe care ar trebui sa il faca un kinetoterapeut bun

Intr-o prima etapa, kinetoterapeutul trebuie sa analizeze istoricul pacientului. Asadar, asigura-te ca in timpul consultului medical vei oferi toate documentele medicale pe care le-ai acumulat de-a lungul timpului: radiografii, CT-uri, RMN-uri si orice tine – in special – de imagistica medicala. Dupa ce va analiza istoricul in detaliu, kinetoterapeutul va continua cu examenul fizic, pentru a stabili diagnosticul actual si planul de gestionare a problemelor cu care te confrunti. Trebuie sa stii ca exista nu mai putin de 3 forme de terapie de acest fel: kinetoterapie de recuperare, kinetoterapia profilactica, precum si kinetoterapia de tip curativ. Programul efectiv al terapiei se stabileste in functie de gradul actual de mobilitate, de forta musculara, de capacitatea cardiaca si respiratorie, precum si de abilitatea pacientului de a comunica si de a schimba pozitiile, de a executa instructiunile primite si de a efectua activitatile zilnice, fara ajutor.

Cand trebuie sa ajunga la terapie un pacient care a suferit AVC

Cat mai devreme! In cazul AVC-ului ischemic, dupa 36 de ore, iar in cazul unui AVC hemoragic dupa aprox. 10 – 12 zile. In astfel de cazuri programul este unul de recuperare encefalomedicala, extrem de important pentru reintegrarea in societate a pacientului si redobandirea abilitatilor pentru indeplinirea sarcinilor zilnice. Terapia este una individualizata, adaptata si personalizata in functie de varsta pacientului, bolile asociate, gravitatea situatiei medicale si capacitatea de cooperare. Toate exercitiile se efectueaza sub stricta supraveghere a kinetoterapeutului, iar rezultatele pozitive se pot inregistra chiar si dupa primele sedinte. De regula, in cazul pacientilor care au suferit AVC, exerciitiile mizeaza pe redarea motricititatii si mobilitatii membrelor paralizate. Vorbim, astfel, despre reeducarea mersului ce trebuie realizata sub atenta supraveghere a kinetoterapeutului. Nu uita: timpul este un indicator esential in astfel de situatii.

Cand trebuie sa inceapa kinetoterapia un pacient care a suferit un infarct

Dupa ce a suferit un infarct, pacientului i se recomanda sa inceapa activitatea incet, si sa creasca lent, dar treptat, nivelul ei de intensitate. Scopul propriu-zis al kinetoterapiei este de a aduce pacientul pana in punctul in care isi poate relua activitatea fizica de dinaintea instalarii bolii. Toate exercitiile se desfasoara intr-un spatiu de siguranta menit sa ii confere pacientului atat nivelul optim de confort, cat si de protectie in efectuarea miscarii fizice. Specialistii kinetoterapeuti vin in intampinarea pacientilor cu un program personalizat si adaptat la conditia lor medicala, fara a-i predispune la riscuri ce le pot afecta sanatatea.

La Onixoptim.ro gasesti medic pe orice specializare, inclusiv ginecolog Bragadiru

Onixoptim.ro este una dintre clinicile de top din Romania, unde ai acces la medici cu orice specializare: ginecolog Bragadiru, kinetoterapeut, dermatolog, medic de familie si asa mai departe. Spitalul este dotat cu aparatura moderna, iar spatiul este igieniat corespunzator normelor aflate in vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *