Sfaturi pentru detinatorii de biciclete pe care nu ti le spune nimeni!

biciclete

Iti doresti sa fii un biciclist mai bun? Pedaleaza! Aceasta este cea mai buna modalitate prin care iti poti imbunatati tehnica si rezistenta. Desigur, daca te informezi si cunosti cateva trucuri esentiale tuturor detinatorilor de biciclete, vei reusi mult mai usor sa iti infrangi temerile si sa te avanti in curse mult mai incitante! Iata cateva sfaturi care te vor ajuta in drumul tau catre un pedalat curat, fara greseli!

1. Ca sa eviti febra musculara si oboseala care se instaleaza mult prea repede, incearca sa tii spatele drept si sa nu indoi umerii. De asemenea, detinatorii de biciclete profesionisti recomanda sa iti inclini capul o data la cateva minute, ca sa nu-ti suprasoliciti muschii gatului. Mai mult, poti opri din cand in cand ca sa admiri peisajele si sa iti tragi sufletul.

2. Miscandu-te pe saua bicicletei in spate si in fata vei avea posibilitatea sa folosesti mai multe grupe de musti (muschii fesieri, respectiv coapsele). Acest truc este util mai ales daca obisnuiesti sa pedalezi pe pante abrupte, pentru ca astfel iti vei relaxa anumiti muschi, in timp ce altii preiau toata munca.

3. Pozitioneaza-te astfel incat sa nu iti concentrezi intreaga greutate pe partea din fata a bicicletei, pentru ca aceasta va deveni mult mai greu de pedalat si va exista riscul ca roata din spate sa se ridice de la sol in timp ce mergi.

4. Daca nu ai posibilitatea sa incetinesti in fata unui obstacol, ca de exemplu sinele de tren sau o groapa, trage repede ghidonul in sus ca sa poti sa ridici roata din fata. Exista sanse sa nu salvezi situatia in totalitate, dar macar vei preveni un impact frontal care poate cauza distrugerea bicicletei tale.

5. In momentul in care efortul devine foarte mare, majoritatea oamenilor au tendinta sa respire din ce in ce mai des, insa este recomandat ca respiratia sa devina din ce in ce mai accentuata.

6. Latimea ghidonului bicicletei ar trebui sa fie egala cu latimea umerilor tai. Un ghidon mai mare iti permite sa respiri mai usor, iar unul mai mic este, in general, mai aerodinamic. Alege-l pe cel care se potriveste cel mai bine stilului tau de a pedala.

7. Nu-ti misca trunchiul corpului prea mult. Spatele tau trebuie sa fie punct de sprijin, pentru a nu resimti foarte tare balansarea bicicletei la stanga si la dreapta.

8. Daca incepe sa ploua, fii extrem de precaut in primele 10 minute, atunci cand praful si combustibilul de masina sunt mult mai alunecoase. Ulterior, ele vor fi curatate de apa ploii si nu vor mai prezenta un pericol. Pe de alta parte, liniile de pe strada trasate cu vopsea prezinta un pericol pana cand se usuca in totalitate.

9. Pozitia pe bicicleta trebuie sa fie standard: coatele indoite, bratele si umerii relaxati. Astfel, vei obosi mult mai greu si, in plus, socurile din timpul mersului vor fi absorbite de catre brate si nu se vor transmite catre corp.

Este foarte important sa tii cont de aceste sfaturi ca sa poti preveni anumite accidente si sa te bucuri de experienta placuta pe care ti-o ofera pedalatul. Tu cunosteai vreunul dintre acestea?

biciclete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *