Venite chiar de la specialistii in design interior, sfaturile de mai jos te vor ajuta sa ai o casa amenajata intr-un stil aparte, inspirat tocmai din tarile nordice. Iubit in special de cei care prefera simplitatea, utilitatea si frumusetea lucrurilor simple, silul scandinav reuseste sa intersecteze linii fine, elegante si fara cusur. Utilizarea luminii este considerata a fi extrem de importanta, iar in multe case amenajate in acest stil se observa nuante pamantii, ornamente minimale si materiale curate ca si design.
Ghid cum sa iti amenajezi casa in stil scandinav (setati h1)
- Podeaua. Este preferata podeaua din lemn de culoare deschisa, pastrat in stare naturala, prezenta in toata casa, mai putin in bucatarie.
- Culoarea. Pereti albi, usor spre gri, textile albastre si alternate cu nuante de gri rece si alb. Se poate sublinia spatiul si cu nuante subtile in turcoaz, visiniu sau verde.
- Materialele. Este predominant lemnul in starea lui naturala, care sa dea senzatia de apropiere cu spatiul exterior. Piele, in sau bumbac, toate sunt bine primite intr-o casa ce se doreste a fi in stil nordic.
- Forme: Se folosesc linii clare atat din punct de vedere arhitectural, cat si mobilier. Iar liniile clare, de cele mai multe ori, creeaza ideea de spatiu extins.
- Functii: Clasicul stil scandinav este locuibil din acest punct de vedere. Fiecare piesa de mobilier este adusa in casa cu un scop precis, acela de a oferi functionabilitate si utilitate.
- Mobila. Nu incarca locuinta cu numeroase piese de mobilier. Este suficient sa amplasezi mobila care iti este si utila si deserveste drept spatiu de depozitare. Opteaza o mobila din lemn simplu si elegant.
- Amplaseaza in coltul camerei un semineu. Iti va placea sa te incalzesti in zilele reci la focul arzator din semineu. Opteaza pentru un semineu din fier forjat care sa redea ideea de brutalitate.
- Se evita spatiul incarcat. Se folosesc piese cat mai bine definite, care sa nu incarce spatiul, eventual doar piese cu utilitate bine definita