Tot ce trebuie sa stii despre un grinder. Cum se foloseste si ce avantaje iti ofera?

Vrei ca experienta fumatului sa fie la surperlativ? Atunci ai nevoie de un grinder care te va ajuta sa faramitezi si sa amesteci tutunul sau ierburile. Acest dispozitiv are avantajul dintilor ascutiti care permit maximizarea eficientei de macinare. Cu ajutorul unui grinder, fumul este mai fin, risipa este minima, iar rulatul tigarilor se transforma intr-o placere.

Cum se foloseste un grinder?

Daca vrei sa achizitionezi un grinder, dar nu stii cum sa il utilizezi, urmeaza acesti pasi:

1. Mai intai, scoate capacul superior si aseaza tutunul sau ierburile intre dintii grinderului. Ai grija sa nu pui ierburile in centru, pentru ca acesta este locul in care magnetul pivoteaza si nimic nu va fi zdrobit.

2. Al doilea pas este sa pui capacul grinderului pe partea superioara a dintilor, pentru ca magnetul central sa tina capacul in pozitia perfecta. Dupa ce capacul a fost fixat, poti incepe procesul de macinare. Tot ce trebuie sa faci este sa rasucesti usor capacul, pana cand continutul cade prin gauri.

3. Ultimul pas este sa desurubezi camera si sa o scoti, iar astfel vei obtine tutunul sau ierburile macinate.

Ce avantaje iti ofera folosirea unui grinder?

Iata de ce beneficii te vei bucura daca vei achizitiona un grinder:

– consistenta ierburilor va fi uniforma;

– vei economisi timp, deoarece maruntirea plantelor cu ajutorul unui grinder se realizeaza mult mai rapid;

– il poti folosi pentru a transporta tutunul sau ierburile, iar astfel le vei putea utiliza si atunci cand esti in miscare.

Cate tipuri de grindere exista?

– In functie de compartimentare:

1. Grinder din doua parti

Este compus din doua jumatati separate, cu dinti pe ambele laturi interioare, ceea ce inseamna ca jumatatile se aseaza una peste cealalta si sunt rotite pana cand amestecul de plante este bine macinat.

2. Grinder din trei parti

In comparatie cu modelul anterior, acesta are un compartiment in care poate fi depozitat tutunul sau amestecul de ierburi.

3. Grinder din patru parti

Este una dintre cele mai des intalnite modele, avand si o sita de colectare a polenului, alaturi de o camera dedicata acestuia.

– In functie de dimensiune:

  • Grinder mic. Are un diametru de doar 3-4 cm si este usor de transportat in buzunar. In aceasta categorie pot fi incadrate si grinder-cardurile, dispozitive care pot fi tinute chiar si in portofel.
  • Grinder mediu. Poate masura intre 40 si 60 de milimetri. Acest model de grindere este foarte folosit, deoarece ofera mai mult spatiu pentru a macina in jur de 2-3 grame de material.
  • Grinder mare. Acest model este fabricat cu scopul de a macina cantitati mari de tutun sau ierburi. Are un diametru care incepe de la 60 mm si este ideal pentru intalnirile cu prietenii.

– In functie de material:

Grinder din aluminiu – Acesta este un model recomandat atat incepatorilor, cat si persoanelor experimentate, deoarece are o durabilitate mare si un pret redus.

Grinder din acrilic (plastic) – Este ideal pentru persoanele care fumeaza ocazional.

Grinder din lemn – Este usor de folosit si are o eleganta aparte.

Grinder din piatra – Acest model se bucura de o durabilitate crescuta, fiind, de regula, format din doua parti.

Grinder ceramic – Are un strat ceramic antiaderent care protejeaza grinderul impotriva frictiunii, evitand in acelasi timp acumularea de rasini sau alte materiale in interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *