Tot ce trebuie sa stii inainte sa aplici pentru obtinerea de credite nebancare

credite nebancare

Viata este plina de situatii neprevazute si, din pacate, nu toate dintre acestea sunt placute. Uneori, poate chiar atunci cand ti-e lumea mai draga, apare o imprejurare in care trebuie sa scoti din buzunar o suma mai mare decat cea pe care ti-o permiti in momentul respectiv. In acea clipa, te napadesc toate gandurile rele si scenariile negative si nu stii cum sa rezolvi impasul in care te regasesti.

Primul instinct este sa te imprumuti la rude sau la prieteni, insa apoi realizezi ca parca nu ti-ai dori ca acestia sa stie situatia prin care treci. La banci nu mai poti apela, pentru ca ai mai facut acest lucru in trecut si rezultatul nu a fost tocmai pe placul niciuneia dintre parti. Totusi, nu este cazul sa intri in panica, intrucat mai exista o varianta, ba chiar cea mai avantajoasa dintre ele: este vorba despre credite nebancare.

Cele 4 intrebari pe care trebuie sa ti le adresezi inainte sa accesezi credite nebancare

O institutie profesionista, care acorda credite nebancare, doreste sa isi invete clientii totul despre reponsabilitate. In acest sens, cei care isi doresc sa contracteze credite nebancare trebuie sa isi adreseze, inainte de toate, urmatoarele patru intrebari:

1. Care este suma de bani de care am cu adevarat nevoie?

2. Care este suma de bani pe care o pot restitui saptamanal sau lunar, fara sa ma impovarez?

3. Care este suma totala pe care trebuie sa o dau inapoi?

4. Ce se intampla daca nu pot plati una sau mai multe rate la timp?

Cu alte cuvinte, inainte sa te gandesti sa accesezi credite nebancare, trebuie sa iei in calcul nu doar suma pe care o vei primi si ce nevoi vei reusi sa iti acoperi cu aceasta, ci si modul in care o vei restitui. Statisticile care urmeaza, furnizate de o mare companie de credite de consum straina care activeaza in Romania, sunt valabile doar pentru tara noastra si arata un adevar de necontestat.

Mai exact, majoritatea clientilor sunt extrem de responsabili, iar aceasta educatie vine din experienta acumulata si transmisa mai departe de catre respectiva companie de credite nebancare si nu numai. Astfel, dintre cei peste 1.100.000 de clienti din ultimii 13 ani:

– 70% au luat cel putin doua imprumuturi;

– 30% au luat mai mult de patru imprumuturi;

– 90% nu au imprumutat mai mult decat puteau rambursa;

– 67% au imprumutat mai putin decat suma maxima disponibila.

Un alt aspect foarte relevant este acela ca, pentru institutia de credite nebancare, penalitatile pentru intarzierile la plata nu au reprezentat principala sursa de venituri. Cat despre clienti, acestia colaboreaza cu institutia in medie 26 de luni si imprumuta 3.500 de Lei, desi maximul disponibil este de 15.000 de Lei. „Portretul robot” ar suna cam asa: femei din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani, cu un loc de munca stabil, care se imprumuta pentru sanatate, educatie, reamenajarea locuintei sau, pur si simplu, pentru reechilibrarea financiara.