Totul despre ingrijirea animalului de companie pe timp de iarna

fanvet.ro

Intrucat sezonul rece este tot mai aproape, trebuie sa stii cum sa te pregatesti pentru ca animalul tau de companie sa treaca cu bine peste aceasta perioada. Asa cum tie iti este greu sa iesi afara atunci cand zapada si frigul domnesc pe natura, trebuie sa te gandesti ca si catelul tau va avea de suferit daca nu este ingrijit corespunzator. Cand spun asta nu ma refer neaparat la echiparea acestuia cu diverse articole vestimentare in trend, desi poate nici de la asta nu ar trebui sa faci exceptie.

Sfaturile oferite de Fanvet cu privire la ingrijirea cateilor pe timp de iarna

Cei care iubesc sa petreaca timpul liber afara, chiar daca aerul este mai rece ca de obicei, vor cauta intotdeauna solutii pentru a se bucura pe deplin de asta. De altfel, vremea rea nu ar trebui sa reprezinte niciodata o piedica. Sunt totusi niste aspecte de avut in vedere. Spre exemplu, labutele cainelui sunt mai sensibile, putand fi afectate de conditiile meteo. Destul de des animalele sufera de degeraturi la nivelul labutelor. Iata care sunt sfaturile celor de la Fanvet in acest caz.

Prevenirea evenimentelor neplacute sau a accidentelor

Blana trebuie tunsa! Stiai ca parul lung dispus pe labutele cainelui este responsabil de cresterea sanselor de a se forma bulgarasi de zapada intre degetele sale? Cel mai bine este sa tundeti atent blana prezenta in exces, de preferat cu o foarfeca.

Protectia labutelor

Recomandarea expertilor din spatele site-ului fanvet.ro este de a aplica o crema speciala sau un strat subtire de vaselina pe labute inainte de a iesi la aer. Acestea vor asigura protectia pernitelor, mai ales a zonei sensibile dintre degete. Se evita in acest fel si craparea pielii, cu efectele sale dureroase si de nedorit.

Pentru plimbari

Realizarea unor inspectii ale labutelor in mod frecvent

Ai grija ca din cand in cand sa verifici labutele cainelui atunci cand realizati plimbari de iarna lungi. Zapada care se aduna intre degete favorizeaza frecarea pielii, iar rezultatele vor consta in rani si taieturi. Evita ca asta sa i se intample catelului tau. Din cand in cand indeparteaza acei mici bulgarasi care se formeaza in aceasta zona, pentru ca mai tarziu ar putea deveni un procedeu dureros.fanvet.ro

Dupa plimbari

Realizarea curatarii

Probabil ai observat ca acestor animale de companie le place sa isi linga labutele, chiar si cand sunt acoperite cu zapada. Asta nu conduce decat la inghitirea sarii de multe ori presarata pe strada pentru a impiedica formarea alunecusurilor.

Efectele pe care aceasta le are asupra catelului tau se pot extinde mai departe decat ai crede. Destul de frecvente sunt cazurile in care sarea respectiva provoaca iritatii ale stomacului – existand chiar si cazuri mai grave cand rezultatul este diareea. Nu uita deci sa cureti labutele atunci cand te intorci de la plimbare, eventual cu o carpa umeda sau – de ce nu –  cu putina apa calduta.

Ranile aparent neinsemnate

Nu lasa nici o rana, oricat de mica, fara sa o tratezi. Ingrijeste labutele crapate ale cainelui printr-o baie de musetel, apoi aplica o crema protectoare acolo unde sunt probleme. Astfel, vei contribui la grabirea procesului de vindecare, iar animalutul iti va fi mai mult decat recunoscator.

Nu lasa asadar ca toti factorii mai sus mentionati sa iti rapeasca fericirea de a te plimba alaturi de cainele tau pe timp de iarna. Opteaza pentru solutiile cele mai potrivite de ingrijire si nu vei avea nici un fel de batai de cap. Consulta si alte articole care iti ofera sfaturi cu privire la acest subiect pentru a te lamuri asupra masurilor pe care trebuie sa le iei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *