Vidarea alimentelor – solutia optima pentru mentinerea sanatatii familiei tale

Desi este spatiul ideal pentru depozitarea in siguranta a alimentelor, frigiderul poate fi locul in care bacteriile periculoase se pot ascunde, provocand boli grave. Tocmai de aceea, este recomandat ca acesta sa fie golit si curatat la perioade regulate de timp. Un frigider curat tine germenii la distanta si mentine sanatatea intregii familii.

Conform unor statistici realizate de cercetatorii de la institutul Microban Europe din Marea Britanie, frigiderul si, mai ales, compartimentul pentru pastrarea legumelor si fructelor, adapostesc peste 8000 de bacterii. Printre acestea se gasesc inclusiv unele bacterii din clasa A de risc: E.coli, salmonella si chiar listeria, care, din pacate, nu se feresc de termperaturi scazute.

Cu toate ca frigiderul este compartimentat in functie de perisabilitatea alimentelor depozitate, nu de putine ori s-a intamplat sa ignoram aceasta reguli de compartimentare si sa punem produsele cum apucam. Totusi, pentru a evita contaminarea alimentelor si raspandirea culturilor de bacterii, este important sa nu le amestecam intre ele. Produsele lactate nu ar trebui asezate langa produsele din carne sau legumele si fructele langa peste. De asemenea, este recomandata utilizarea caserolelor cu capac, a foliei de aluminiu sau de plastic si a pungilor de unica folosinta. Chiar si utilizand aceste metode de ambalare, produsele din frigider continua sa se strice cu rapiditate din cauza reactiilor chimice care se produc in alimentele expuse la aer, umezeala, actiunea enzimelor sau cresterea microorganismelor. Oxigenul din aer este cel care cauzeaza deteriorarea alimentelor, in special prin procesul de oxidare. Aceasta duce la pierderea valorii nutritive, a gustului si a calitatii produselor alimentare. Totodata, aerul contribuie la cresterea microorganismelor si cauzeaza arsuri reci pe alimentele congelate.

Singura metoda care intarzie procesul de alterare a alimentelor este conservarea cu aparate de vidat alimente. Vidarea asigura reducerea completa a presiunii aerului din interiorul ambalajului, extragand oxigenul si eliminand compusii volatili. Astfel se creeaza conditii optime de pastrare, timp mai indelungat.

Aparatele MAGIC VAC® ofera un randament exceptional si flexibilitate de selectare a modului de ambalare sub vid, lucruri care se traduc intr-o economie de timp si bani. Utilizand masini de vidat alimente poti prelungi perioada de valabilitate a produselor ambalate de pana la doua sau chiar trei ori mai mult comparativ cu ambalarea standard. Totusi, acest lucru este valabil numai daca sunt vidate alimente proaspete, care nu au fost contaminate in mediu exterior.

Conservarea sub vid cu aparate de vidat alimente prelungeste ciclul de viata al produsului alimentar, in functie de tipul de aliment, de starea (proaspat, preparat etc.) si calitatea acestuia. Se poate conserva orice tip de aliment, cu exceptia celor care tind sa fermenteze in absenta oxigenului, cum sunt cartofii sau avocado. Singura conditie este ca alimentele de conservat sa nu aiba o temperatura mai mare de 25°C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *