Vrei aer curat în toată casa și o umiditate controlată?

Descoperă soluțiile moderne de ventilare mecanică pentru locuințe

Îmbunătățirea calității aerului din interior este deosebit de importantă, mai ales în această perioadă în care trăim acum – foarte mulți români își petrec mai mult din timp acasă și în interior. Așadar, orice măsură de îmbunătățire a calității generale a aerului în casă, precum și de reducere a riscului de transmitere a aerosolilor COVID-19 prin reducerea numărului de viruși în aer este binevenită.

Însă problemele nu se termină aici! Ce ne facem cu urâta priveliște pe care ne-o oferă mucegaiul? Igrasia nu doar că ne afectează în mod grav sănătatea, pe termen lung, ci este și un semn vizibil că ventilația din casa noastră nu funcționează corect.

Dacă ai casa ta (și nu locuiești într-o locuință închiriată), ai toată libertatea să modernizezi chiar din acest an sistemele de ventilație pentru a face ca aerul vechi să iasă din interior și aerul curat, filtrat, să intre.

Mai pot să amân?

Din păcate, nu! Ventilația este „întotdeauna importantă” și nu doar pentru a evita mucegaiul sau infectarea cu un virus ori altul. Din păcate, în interior sunt generați tot felul de poluanți, inclusiv fum de la pregătirea unei mese și mirosul chimic de la utilizarea înălbitorului pentru curățare. Să amintim și praful, materialele de construcție, vopselele, mobilierul și alte gaze ori substanțe dăunătoare?

La niveluri suficient de ridicate, poluanții din aer pot provoca sau exacerba diverse probleme de sănătate. Calitatea aerului interior este un factor deosebit de critic dacă aveți astm sau alte afecțiuni care vă afectează respirația.

Și atunci ce să facem? Să stăm mereu cu geamul deschis? Să pornim constant ventilatoarele, în băi sau bucătării? Să pornim aerul condiționat? Să cumpărăm purificatoare de aer? Din păcate, nici una din aceste soluții nu este suficientă.

Puteți lua măsuri atunci când proiectați, renovați sau întrețineți casa pentru a asigura o bună calitate a aerului. Acestea includ:

  • Optați pentru o proiectare ce să ofere o bună ventilație
  • Reduceți covoarele, mochetele și mobilierul ce nu poate fi curățate cu ușurință
  • Minimizeaza utilizarea produselor cu COV (compuși organici volatili)
  • Păstrează suprafețele și mobilierul curat

Sistemele de ventilație mecanică, cu recuperare de căldură

Recomandate pentru întreaga casă sau întreg apartamentul, acestea implică utilizarea unuia sau mai multor ventilatoare și sisteme de conducte menite să evacueze aerul învechit și să furnizeze aer proaspăt în locuință. Casa se bucură astfel de un sistem ce asigură o ventilație controlată și uniformă în întreaga locuință. Acestea pot fi doar de evacuare (bazându-se pe lipsa etanșeității din clădire pentru aer proaspăt), numai de alimentare (bazându-se pe scurgerile de aer din clădire pentru evacuarea aerului stătut), sau sisteme echilibrate care includ atât evacuarea, cât și aerul proaspăt, prin componenta de admisie.

Acestea din urmă pot oferi și funcția de recuperare de căldură, cu o eficiență de până la 95%!

Află acum mai multe detalii la CaseCalduroase.ro și primește o ofertă personalizată pentru ventilația casei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *