5 idei de decor in care poate fi integrat lambriul din lemn

lambriu din lemn

Lambriul din lemn este unul dintre materialele cu deosebita popularitate in domeniul decoratiunilor interioare. Structurile din aceasta categorie au rol dublu, respectiv estetic si functional. Ele se pot utiliza pentru protejarea peretilor incaperilor, dar si pentru a aduce un plus de stil sau pentru a transmite un mesaj celor care viziteaza o incapere. Acest lucru este posibil deoarece lambriul se poate utiliza nu doar la decorarea spatiilor rezidentiale.

Concret, el este un material care poate fi folosit la completarea incaperilor din spatii comerciale si industriale, pe langa cele din locuinte. In acest articol, vom analiza 5 tipuri de decor care permit integrarea lambriului si care demonstreaza versatilitatea acestuia si capacitatea de a se adapta cerintelor utilizatorilor – totul fara a-si pierde din rezistenta si din caracterul ecologic.

5 idei de decor cu lambriu din lemn

  1. Decor clasic, elegant

Vopsite in alb, placile de lambriu din lemn sunt o optiune mereu recomandata celor care doresc sa isi decoreze incaperile in stil elegant. Lambriul alb creeaza un aspect luminos, curat si foarte aerisit. Se poate folosi la crearea unui fundal neutru, care sa puna in valoare alte decoratiuni si mobilierul colorat. Lambriul alb poate sa aiba atat finisaj mat, cat si lucios si se integreaza si in alte stiluri.

  • Decor eco-friendly

Lambriul din lemn reciclat, obtinut din structuri vechi din lemn, se poate folosi la decorarea incaperilor care doresc sa creeze o imagine prietenoasa fata de mediul inconjurator. Acest lucru permite utilizarea lambriului si la nivel comercial de catre companiile orientate catre protejarea resurselor naturale.

  • Decor dinamic

Daca vrei sa aduci o nota de vitalitate in incaperile tale preferate, poti alege lambriu din lemn cu patru culori, adica grupuri de cate patru placi de lemn consecutive vopsite in culori diferite, in model repetitiv. Design-ul poate adauga adancime oricarui spatiu si se poate utiliza pentru camere, birouri si chiar livinguri.

  • Decor centrat pe lemn

Lambriul poate fi un element care sa atraga atentia si sa se transforme in componenta decorativa centrala a unei incaperi. Daca alegi o varianta cu textura naturala, el pastreaza senzatia autentica de lemn, cu toate imperfectiunile sale. Se poate folosi pentru a crea un perete cu accente vizuale intr-o camera, fiind ideal pentru valorificarea semineelor sau a mobilierului din zona de dining. Permite combinarea cu elemente precum plante sau mobilier din lemn.

  • Design industrial

Un ultim stil decorativ in care poate fi integrat lambriul de lemn este cel al design-ului industrial sau loft. Pentru acesta, se poate folosi lambriu insurubat, adica placi din lemn cu suruburi vizibile. Acestea pot fi folosite pentru a acoperi intreaga camera sau doar un singur perete. Este ideal pentru a fi combinat cu mobilier metalic sau cu alte piese cu aspect industrial. Se poate folosi in birouri si nu numai. 

Daca iti doresti sa abordezi si tu in spatiile tale unul dintre stilurile decorative pe care ti le-am prezentat, intra pe Construiesti.com si comanda chiar acum lambriul din lemn de care ai neovie pentru proiectul tau. Material deosebit de rezistent, lambriul poate fi comandat in dimensiunile dorite, iar montajul sau poate fi realizat cu usurinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *