Identificarea tuturor informatiilor referitoare la impermeabilizarea subsolului unei cladiri poate fi un proces coplesitor.
Daca ai o problema cu peretii de la subsol sau cu apa care se infiltreaza prin podea, gasirea unei solutii eficiente de hidroizolatii: www.milucon.ro/hidroizolatii/ iti va economisi bani si timp.
Optiuni de hidroizolatii pentru mentinerea unui subsol uscat
Un subsol umed nu dor ca miroase urat, dar este predispus la aparitia problemelor legate de mucegai si poate deveni in scurt timp inutilizabil. In niciun caz un spatiu cu acest tip de probleme nu trebuie folosit ca locuinta sau depozit.
Scurgerea apei in subsol, inundatiile sau umiditatea pot fi usor de remediat, insa in majoritatea situatiilor este nevoie de interventia unui specialist in hidroizolatii. O solutie eficienta de impermeabilizare a subsolului poate preveni problemele legate de calitatea aerului, aparitia mucegaiului sau afectarea peretilor si structurii.
In unele situatii, este eficienta instalarea unei pompe de canalizare si a unui canal de drenaj in interiorul subsolului pentru a mentine spatiul uscat. Alteori, insa, este nevoie de montarea de hidroizolatii in interior sau in exerior, motiv pentru care iti prezentam in continuare cele mai des intalnite sisteme utilizate.
- Injectii epoxidice si poliuteranice. Sunt recomandate pentru repararea fisurilor ce apar in beton, insa multe persoane apeleaza la aceasta varianta atunci cand montarea unor hidroizolatii nu se incadreaza in bugetul lor. Aceste produse se aplica pe peretii subsolului pentru a preveni scurgerea apei dar nu trebuiesc aplicate pe peretii vopsiti. Dezavantajul acestor substante este ca nu su nt flexibile si se pot sparge atunci cand peretii de beton ai fundatiei se extind si se contracta.
- Drenajul interior. Montarea de hidoizolatii in subsol este cea mai buna optiune pentru majoritatea cladirilor. Motivul principal este rentabilitatea precum si faptul ca necesita mai putine lucrari decat sapaturile exterioare. Un sistem de drenaj interior implica saparea unui sant de-a lungul perimetrului interior al subsolului si instalarea unei pompe de drenaj si un bazin pentru a scoate apa. Canalul de drenaj poate fi ascuns pentru a captura apa din scurgerile de pe pereti si de unde se imbina peretii si podeaua. Apoi, acesta deviaza apa catre o pomba de bazin ce extrage apa din subsol.
- Hidroizolatii exterioare. Implica de obicei utilizarea polimerilor si membranelor pentru acoperirea exterioara a peretilor, instalarea unui canal de scurgere subteran sau o combinatie a ambelor metode. Daca este realizat corect, drenajul exterior este considerat cea mai eficienta metoda de hidoizolatii pentru subsol. Dezavantajele sunt durata mare a lucrarilor de excavare, costurile ridicate precum si gradul de dificultate in realizare. Un alt dezavantaj al scurgerilor exterioare este ca acestea se pot infunda si daca nu sunt descoperite la timp pot cauza inundarea subsolului.
Atunci cand te confrunti cu probleme de hidroizolatii la subsol, alegerea metodei optime o poti face in functie de doua criterii: sursa problemei si bugetul disponibil.
In functie de gravitatea problemei, unii proprietari opteaza pentru o rezolvare temporara, dar de cele mai multe ori sunt nevoiti in final sa instaleze un sistem de drenaj pentru a remedia in mod eficient problema apei din subsol. O lucrare de hidroizolatii exterioare costa de obicei mai mult decat una de hidroizolatii interioare, deoarece implica uitlizarea unor echipamente grele, o echipa mai mare si dureaza mai mult.
Poti impermeabiliza un subsol doar cu hidoizolatii interioare?
In cazul aparitiei inundatiilor sau umezelii la subsolul casei, apa poate fi deviata pentru a preveni daunele exterioare care au permis infiltrarea apei in primul rand. Subsolul ar trebui in continuare impermeabilizat din interior. Orice fisuri din podea sau din pereti trebuiesc etanseizate cu hidoizolatii. De asemenea, toate imbinarile din jurul usilor si feresterelor ar trebui sa fie etanse la aer.
Montarea de hidroizolatii doar in interior nu este o solutie adecvata pe termen lung. Se poate sa castigi ceva timp daca exteriorul fundatiei este slabit dar nu poate preveni toate probleme si nu va elimina cauza inundatiei. Umiditatea care exista in interior este, de obicei, o problema care incepe de la exteriorul fundatiei. Ignorand importanta unei hidroizolatii exterioare de calitate, umezeala si mucegaiul pot deveni probleme grave care se pot raspandi in toata casa.
Combinand sisteme de hidroizolatii interioare cu cele exterioare, vei obtine cele mai bune rezultate pentru un subsol uscat. Intra pe www.milucon.ro pentru a obtine toate informatiile referitoare la aceste lucrari.