Amenajarea bucatariei intr-un apartament

Bucataria are un rol atat estetic, practic, cat si social. Spatiile importante din fiecare casa sau apartament se amenajeaza cu atentie, pentru a se pastra ordinea si implicit starea de bine. Bucataria este locul unde iti petreci o mare parte din timp, ziua incepe cu un mic-dejun si o cafea buna alaturi de familie, seara se incheie tot in jurul mesei din acest spatiu unde se discuta despre cele intamplate in acea zi, fiind si un loc pentru socializare. Cand ne gandim la spatiu, el poate fi privit ca o problema,  dar ideile de amenajare si micile sfaturi pot transforma orice bucatarie intr-un loc perfect tie si celor dragi.

  • Bucataria de dimensiuni mici

 Se recomanda o mobila de dining compacta, dotata cu spatii de depozitare practice care sa nu ocupe foarte mult spatiu, fiind indicat sa evitati mobila masiva.  Senzatia de spatiu o puteti realiza alegand culori deschise pentru mobila dining, pentru finisaje, covoare si draperii. Blatul poate avea accente puternice sau sa aiba o culoare inchisa, neagra sau natur. 

  • Bucataria amenajata in balcon

  Se alege amenajarea unei bucatarii in balcon pentru castigarea unui spatiu in plus si pentru a obtine mai mult loc in servirea mesei. Amenajarea in balcon se face in continuarea bucatariei, unde ve-ti avea nevoie de cineva care sa prelungeasca instalatia electrica, de apa si de gaz.

  • Bucataria open space

  Acest model de bucatarie este tot mai raspandit, cu deschidere in living aveti mai multa libertate de miscare si este ideala pentru persoanele ocupate care isi doresc ca totul sa decurga cat mai practic. Alegand o masa de bucatarie de calitate superioara, extensibila, ve-ti putea servi masa intr-un ambient placut si spatios. Masa de bucatarie poate fi moderna, lucioasa, accesorizata cu metal sau lemn sau un model natur, simplu si extensibil. Modelul de scaun dining se alege in functie de forma mesei, culoarea lui in functie de designul camerei, recomandat cu spatar  inalt si cat mai confortabil.

  • Bucataria in forma de L sau U

  In acest caz, mobila dining se alege dupa forma incaperii, unde se delimiteaza cat mai armonios mobilerul de masa de bucatarie. Mobila de dining trebuie sa aiba spatii cat mai eficiente de depozitare si un blat al mesei practic care sa se integreze in designul bucatariei. 

  • Bucataria dreptunghiulara

 Majoritatea apartamentelor au o bucatarie lunga si ingusta, care poate fi o provocare pentru amenajare. Se poate opta pentru aranjarea unei mobilier in forma de L, cu o masa dining extensibila si cu un model de scaun dining de mici dimensiuni si cu un design neconformist. Materialul si tesaturile folosite pentru un scaun dining se aleg in functie de designul incaperii si  al mobilierului, dar cel mai important lucru este sa va ofere confort. 

    Alegerea pe care o faceti in amenajarea unei bucatarii trebuie sa fie adecvata locuintei,  sa valorifice spatiul, sa fie utila si cu un mobilier de calitate. Ganditi-va ca este o investitie de durata, unde cu atentie si informare puteti face alegerile cele mai potrivite din punct de vedere estetic, practic si calitativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *