Aparatul dentar la adolescenti. Ce trebuie sa stii!

Fiecare dintre noi este preocupat de modul in care arata, de cum se prezinta. Un zambet frumos si sanatos este cartea de vizita care ne recomanda. Aspectul exterior este cu atat mai important pentru adolescenti, pentru ca acestia isi doresc sa fie mereu in pas cu moda, sunt atenti la infatisarea lor si vor sa se simta in centrul atentiei, iar un zambet inestetic ii va descuraja si le va scadea increderea in sine.

Dintii strambi, ingesuiti sau distantati sunt principalele probleme de ortodontie si estetica dentara intalnite in randul tinerilor. Netratate, aceste probleme pot favoriza, in timp, aparitia afectiunilor gastrice cauzate de masticatia defectuoasa, la aparitia cariilor si la ingreunarea vorbirii. Astfel, purtarea unui aparat dentar adolescenti este atat o necesitate estetica, dar mai ales una medicala.

Indiferent ca sunt mostenite sau dezvoltate de-a lungul timpului, este cunoscut faptul ca anomaliile dento-maxilare se pot trata mult mai usor in timpul copilariei si adolescentei. Majoritatea pacientilor incep tratamentul ortodontic intre 9 si 16 ani deoarece in aceasta perioada dantura este in plina dezvoltare, iar ajustarile dintilor si maxilarelor se realizeaza mult mai facil decat mai tarziu.

Este adevarat ca unii adolescenti evita sa isi indrepte dintii de teama ca un aparat dentar o sa fie inestetic, dispozitivul in sine va fi incomod, iar purtarea lui va fi un subiect de gluma pentru prietenii lor. Cu toate acestea, principalul motiv pentru care majoritatea pacientilor adolescenti aleg sa isi trateze problemele dentare este obtinerea unui zambet perfect si sporirea increderii in sine pentru ca, la varsta delicata a adolescentei, interesul pentru propria imagine si nevoia de integrare sociala sunt foarte mari. Devenit in ultima vreme chiar un trend in randul copiilor si adolescentilor, aparatul dentar este un accesoriu necesar celor care nu au o dantura sanatoasa. Din fericire pentru pacientii adolescenti, aceste dispozitive ortodontice sunt din ce in ce mai estetice ceea ce inlatura intr-o oarecare masura stajeneala provocata de purtarea unui aparat dentar adolescenti. Bracketurile ceramice si cele din safir, aproape invizibile, fac aparatul mult mai usor de acceptat de pacienti, iar bracketurile metalice pot avea elastice colorate.

Pe langa imbunatatirea sanatatii danturii si aspectului estetic al zambetului, un aparat dentar adolescenti este si un tratament care are posibilitatea de a spori increderea in sine a pacientului pentru ca atunci cand iti place cum arati, te simti mai bine cu tine si mai increzator in fortele proprii. Adolescentii cu anomalii dento-maxilare netratate pot trai cu constiinta problemelor lor, ascunzandu-si zambetele prin strangerea buzelor sau protejandu-se cu mana. Un zambet frumos le reda increderea si ii va face astfel sa se simta mult mai bine zi de zi. In plus, dinti sanatosi = mai putina bataie de cap = mai putini bani cheltuiti mai tarziu.

Noi, la Clarodent, credem ca o buna cooperare cu pacientul inseamna ca acesta nu doar ca urmeaza instructiunile medicului, dar este si un partener activ in cadrul tratamentului ortodontic. Pentru a beneficia de cele mai bune tratamente si sfaturi, venim in intampinarea ta si a copilului tau cu cele mai moderne solutii si specializari in domeniu. In acest sens, dr. Delia Tigoiu, primul medic ortodont roman specializat in SUA, ofera tuturor pacientilor sai o experienta placuta, acestia revenind mereu cu placere la fiecare sedinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *