Apartament nou sau vechi?

Atunci cand te gandesti sa iti cumperi o locuinta noua, esti pus in fata mai multor optiuni dintre care va trebui sa alegi, una dintre ele fiind: apartament nou sau vechi? O intrebare pertinenta care poate da startul unor discutii complexe pentru ca decizia, indiferent care ar fi ea, iti va determina intr-o mare masura viitorul. In principiu, nu este o discutie despre alegeri bune sau rele, ci despre avantaje si dezavantaje, care sunt prezente, evident, in ambele cazuri.

Daca oscilezi intre cele doua variante, iti prezentam mai jos cateva beneficii si inconveniente pentru ambele, asa incat sa-ti conturezi o parere care te poate ajuta sa alegi varianta potrivita tie.

Cel mai important criteriu dupa care multa lume incearca sa se ghideze atunci cand alege sa cumpere un apartament este pretul pe metru patrat, dar acesta nu reprezinta un factor hotarator, de aceea ar fi bine sa iei in considerare si alte criterii, precum calitatea materialelor de constructie, suprafata apartamentului sau zona in care este amplasat.

Intr-un apartament vechi ai posibilitatea sa te muti intr-un timp foarte scurt, spre deosebire de apartamentele noi care, multe dintre ele, se vand din stadiul de proiect. Cu toate acestea, apartamentele noi sunt mai spatioase si au, de regula, finisaje si materiale de calitate mai buna. In plus, proprietarii pot face modificari minore in faza de proiectare, precum alegerea nuantei parchetului, gresiei sau faiantei. Apartamentele noi reprezinta o optiune ideala pentru familiile tinere care considera mai avantajos sa cumpere o locuinta moderna cu dotari noi, decat sa investeasca in renovarea unui apartament vechi.

Cand vine vorba despre materialele de constructie ale imobilelor, apartamentele noi se afla, din nou, in avantaj fata de cele vechi. Imobilele vechi au o rezistenta mai redusa si pot fi incadrate in diferite clase de risc seismic.

Un alt factor care diferentiaza considerabil apartamentele noi de cele vechi este locatia. De regula, majoritatea apartamentelor noi sunt construite in zone periferice, care, in unele cazuri, nu sunt legate la sistemul de transport in comun. Apartamentele vechi, in schimb, au o pozitionare mai buna, fiind amplasate in oras si avand acces la un sistem de tranzit diversificat.

In concluzie, avantajele pentru apartamentele noi constau in suprafata mai mare a locuintei, rezistenta materialelor de constructie, dotari si finisaje moderne, existenta locurilor de parcare si a spatiilor verzi, factori care pot inclina radical balanta in favoarea apartamentelor noi. Daca esti in cautarea unui apartament nou in Bucuresti, Top Home iti pune la dispozitie oferte variate, in functie de zona pe care o ai in minte (de la apartamente noi Berceni, apartamente noi Mihai Bravu, apartamente noi Piata Sudului etc.), de cerintele si nevoile tale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *