Care sunt avantajele oferite de utilizarea farfuriilor din lemn?

De mai mulți ani deja, farfuriile din lemn sunt din ce în ce mai folosite în timpul mesei. Spre deosebire de farfuriile clasice, nu lasă un gust metalic în hrană și oferă posibilitatea de a mânca din farfurii de calitate, prietenoase cu mediul înconjurător. În cele ce urmează vom discuta despre avantajele oferite de utilizarea farfuriilor din lemn.

Sunt ecoresponsabile

Atunci când auzi ccuvântul recipient din lemn, ai putea crede că fabicarea sa favorizează defrișarea pădurilor. Însă nu este deloc așa. Ustensilele din lemn sunt realizate din lemn brut  precum frunze de palmier, bambus sau pin. Este cazul majorității platourilor, tăvilor și farfuriilor din lemn. Aceste tipuri de lemn sunt de cea mai bună calitate și constituie o soluție bună pentru a susține ecologia. De altfel, dacă alegi să folosești platouri de la falbotray srl limitează folosirea veselei de unică folosință.

Garantează o masă sănătoasă

Deoarece nu conțin produse chimice, ustensilele din lemn nu modifică în niciun fel gustul mâncării. În plus, capabile să reziste la șocuri, la tot felul de lovituri, suprafața lor este deosebit de rezistentă și nu favorizează dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor. Astfel, sunt defavorabile dezvoltării germenilor și bacteriilor. Astfel, un preparat culinar servit într-un astfel de recipient pare mai atrăgător și mai apetisant.

Sunt originale și estetice

Ustensilele de bucătărie din lemn afișează un design original și unic.  Cu alte cuvinte, își aduc contribuția la decorarea mesei, o fac mai elegantă și mai frumoasă. Este, de altfel și motivul pentru care sunt folosite ca articole de decorare a bucătăriei. Consituie, cu alte cuvinte, cadouri excelente de oferit apropiaților.

Sunt ușor de întreținut

Extrem de lejere prin natura lor, farfuriile din lemn sunt ușor de transportat oriunde. Astfel, nu se sparg în cazul în care sunt scăpate pe jos și necesită întreținere minimă. Se pot curăța fără probleme, fără să îți fie teamă că le deteriorezi în vreun fel. În plus, ținând cont de rezistența lor, nu absorb lichidele, ceea ce evită deformarea lor sau fisurarea. Astfel, au o durată mult mai lungă de viață.

Sunt non-conductoare

În prezența căldurii, care este un conductor natural, o lingură din metal se va încălzi și un bol din plastic riscă să se topească.  Spre deosebire de aceste tipuri de materiale, lemnul nu este un conductor al căldurii și nu se topește. Devine, drept urmare, evident faptul că este mult mai eficient și mai ușor de gătit cu ajutorul unor ustensile realizate din lemn.

Protejează tigăile și alte ustensile de bucătărie

Este foare ușor să zgâriem suprafața unei tigăi atunci când folosim ustensile din metal. Pe lângă faptul că dăunează esteticii uneltelor de gătit, poate avea loc și o contaminare chimică a metalului care afectează în mod negativ preparatele. Cea mai bună modalitate de a evita un astfel de scenariu rămâne utilizarea unei spatule din lemn.

În concluzie, este preferabil să folosești farfurii și ustensile din lemn deoarece acestea vin cu un număr mare de beneficii. Sunt estetice, ecologice, au o durată lungă de viață și garantează o masă sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *