Carti care iti vor schimba perspectiva cu privire la fotografii

Multi iti vor spune ca fotografia nu se invata din carti, dar acesti oameni au doar pe jumatate dreptate. Da, este indispensabil sa fotografiezi cat mai mult si sa experimentezi cu diferite setari, conditii de lumina etc. Cu toate acestea, informatia acumulata din carti sau de la diverse prezentari ori cursuri foto nu iti va strica niciodata. Mai mult, s-ar putea sa iti deschida ochii cu privire la noi tehnici de fotografie la care nu te-ai gandit.

Fotografia de portret – Ghid complet pe intelesul tuturor

Aceasta este o carte ce ar trebui citita de toti cei care planuiesc sa se specializeze pe fotografiile de portret. Lucrarea include sfaturi si trucuri care va pot ajuta sa intelegeti secretele fotografiei de portret. Acestea fiind spuse, este o buna sursa de informatii pentru incepatori si te va ajuta sa-ti imbunatatesti abilitatile si tehnica foto.

Understanding Exposure

Cunostintele despre folosirea corecta a expunerii este esentiala pentru orice fotograf profesionist. Cu toate acestea, conceptul este de multe ori unul greu de inteles pentru incepatori. In cartea Understanding Exposure, Bryan Petersonexplica acest procedeu pe intelesul tuturor si te invata cum sa folosesti setarile camerei pentru a obtine fotografiile dorite. Tot aici este explicat si cum sa atingi nivelul de expunere dorit in situatii dificile, asa ca si fotografii experimentati au ceva de invatat.

Ochiul Fotografului / Mintea Fotografului – Michael Freeman

Aici este vorba despre doua carti, “Ochiul Fotografului” si “Mintea fotografului”, de Michael Freeman. Prima trateaza compozitia foto si cum poti organiza elementele grafice pentru a obtine fotografiile dorite. Autorul explica cum ingredientul lipsa din reteta unei fotografii extraordinare este capacitatea de a vedea lucruri extraordinare intr-un mod extraordinar

In cartea “Mintea Fotografului”, Michael Freeman isi propune sa raspunda la intrebarea “ce face ca un fotograf sa fie grozav?” Lucrarea exploreaza modul in care marii fotografi reusesc constant sa obtina fotografii uimitoare.

The Moment it Clicks: Photography secrets from one of the world’s top shooters

Aceasta carte explica tehnicile pe care le poti folosi pentru a obtine diferite tipuri de fotografii. In plus, fiecare tehnica este ilustrata. Astfel, poti vedea rezultatul final si poti compara tehnicile descrise pentru a decide care dintre ele este mai potrivita pentru fotografia pe care incerci sa o obtii.

Fotografia digitala cu aparate foto DSLR

Camerele foto DSLR sunt unele dintre cele mai populare de pe piata, folosite atat de amatori, cat si de profesionisti. Aceasta carte explica pe intelesul tuturor ce trebuie sa stii despre diferitele categorii de aparate, cu ce obiective poti pune cu adevarat in valoare calitatea aparatului si cu ce setari si trucuri poti face fotografii cu adevarat spectaculoase.

Dictionarul ilustrat de termeni fotografici

Acest dictionar este un instrument util tuturor pasionatilor de fotografie. Vei gasi explicate in detaliu definitiile termenilor fotografici uzuali, intr-o ordonare alfabetica. Cartea cuprinde explicatii pentru peste 170 de termeni uzuali folositi in domeniul fotografiei, iar imaginile si ilustratiile sunt foarte utile mai ales pentru incepatori.

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *