Ce este geamul termopan?

Geamul termopan a reușit sa castige increderea majoritatii oamenilor, indiferent ca locuiesc la casa sau la bloc. Eficient din punct de vedere termic, bun izolant fonic si din ce in ce mai ieftin, acest geam a inlocuit o mare parte din vechile geamuri cu tamplarie din lemn si o singura foaie de sticla.

Ce este, insa, geamul termopan?

Desi forma finala a geamului este asemanatoare cu cea a geamului clasic, structura este total diferita. Termopanul defineste doua foi de sticla lipite intre ele cu ajutorul unei baghete rigide si sigilate, in asa fel incat spatiul dintre ele sa nu aiba contact cu exteriorul.

De multe ori, acest spatiu se umpe cu gaze rare, precum arganul, deoarece pot creste foarte mult eficienta termica.

Odata realizat, geamul este montat intr-o tamplarie de calitate, care poate fi din PVC, aluminiu sau lemn stratificat. Rezultatul este cat se poate de atractiv:

  • Un geam care ofera o eficienta termica extrem de buna, reusind sa elimine transferurile de caldura intre interior si exterior si sa genereze economii substantiale de energie;
  • O solutie care izoleaza foarte bine fonic, fara a fi necesara acoperirea suprfetei vitrate;
  • Un geam 100% functional, usor de controlat de catre proprietari. Acest geam poate sa fie controlat cu usurinta ( rabatat, glisat, etc) si poate beneficia de o multime de accesorii utile, cum ar fi plasele de tantari.

Nu toate geamurile termopan sunt la fel

Pe piata exista o multime de producatori de geam termopan, iar procesul de productie poate sa difere. In functie de acest proces, de calitatea materialelor folosite si de modul in care este montat geamul, calitatea poate sa difere foarte mult.

Sunt multe elemente care conteaza:

1. Calitatea sticlei folosite. Poate fi folosita sticla trasa sau float. Prima este mai ieftina, insa poate sa deformeze imaginea.

2. Grosimea baghetei de aluminiu, grosimea sticlei si dimensiunile spatiului lasat intre foile de sticla;

3. Numarul de foi de sticla folosit pentru realizarea geamului. Geamurile clasice sunt realizate din doua foi de sticla, insa cei care isi doresc o eficienta mai mare pot opta pentru geamuri tripan, realizate din trei foi;

4. Calitatea tamplariei. Exista mai multe variante de tamplarie. Cele mai populare sunt tamplaria din PVC, tamplaria din lemn stratificat si tamplaria din aluminiu.

5. Calitatea feroneriei. Micile accesorii din metal folosite pentru montarea geamului termopan conteaza si ele foarte mult. Acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate, deoarece vor fi supuse unei utilizari intense, pe termen lung.

In principiu, atata vreme cat sunt alese cu atentie materialele din care este realizat geamul si cei care il monteaza, eficienta sa va fi una foarte buna. Odata ce este montat nu trebuie sa se neglijeze intretinerea corecta si reglarea anuala a elementelor de feronerie.

Daca vrei tamplarie din lemn stratificat de buna calitate, cei de la Holze Design Industry srl iti pot oferi cele mai bune materiale si toate sfaturile de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *