Ce implică operațiunea de excavări

Un excavator este un utilaj de construcții pe roți sau pe șenile care este capabil să realizeze mai multe tipuri de activități, cum ar fi: săparea pământului, manipularea materialelor, demolări, încărcare și descărcare.

Excavatoarele sunt disponibile într-o gamă cât mai largă de dimensiuni și se pot dota cu foarte mult accesorii, totul în funcție de natura proiectului.

Câte tipuri de excavatoare există

În funcție de excavările de care ai nevoie trebuie să optezi pentru un anumit tip de excavator. În cele de mai jos vei descoperi câte tipuri de excavatoare există și îl vei putea alege pe cel mai bun pentru proiectul tău.

·  Excavatoare târâtoare

Sunt utilizate destul de mult deoarece exercită o presiune mai mică la sol decât utilajele pe roți. Se pot folosi în fel de fel de proiecte mai ales pe teren accidentat sau în anumite locuri în care trebuie să se acționeze cu multă atenție.

·  Excavatoare cu roți

Aceste tipuri de excavatoare sunt ușor de manevrat și au o mobilitate foarte bună. În plus, se pot deplasa cu ușurință dintr-un loc în altul iar asta înseamnă mai puțin timp mort pentru tine. Acestea nu sunt la fel de stabile precum utilajele pe șenile iar asta le face să nu fie recomandate pe un teren moale.

·  Mini exavatoare

Datorită dimeniunii lor reduse, mini excavatoarele se pot folosi cu cea mai mare încredere în locuri în care spațiul este restrâns. Le poți folosi cu încredere pentru îndepărtarea buturugilor sau pentru săparea traseelor.

·  Excavatoare cu șenile

Aceste tipuri de excavatoare au o dimensiune destul de mare și folosesc o frânghie de ridicare dar și un sistem de tracțiune pentru a ridica și pentru a coborî cupa. Excavatoarele cu șenile sunt mai mult decât ideale pentru excavări adânci sau pentru operațiuni subacvatice.

·   Excavatoare cu acoperire lungă

Aceste tipuri de excavatoare sunt recomandate în zonele greu accesibile unde utilajul nu se poate apropia prea mult. Acest tip de utilaj are parte de un braț extensibil iar asta înseamnă că vei putea realiza o excavare la distanță. Nu este recomandat să utilizezi acest produs în spațiile înguste.

·   Excavatoare cu aspirație

Aceste tipuri de excavatoare sunt destul de rar folosite. Dacă ai o lucrare mai delicată atunci te vei putea bucura de ele. Excavatoarele cu aspirație se pot folosi pentru lucrări de săpături fragile, curățarea resturilor dar și în proiectele subterane.

·   Buldoexcavatoare

Buldoexcavatoarele sunt utilaje care se pot folosi în lucrările cu dificultate medie sau redusă deoarece acest tip de utilaj se poate roti doar la 200 de grade.

Apelează cu încredere la Adremat

Pentru a realiza excavari perfecte ai nevoie de cele mai bune utilaje. La Adremat vei găsi o echipă de profesioniști care te vor ajuta să îți duci la bun sfârșit toate proiectele. Specialiștii de la Adremat sunt mereu pregătiți să îți ofere cele mai bune sfaturi, dar și cele mai bune rezultate.

Un proiect de excavări trebuie să se realizeze într-un mod perfect, pentru ca rezultatele să fie unele pe măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *