Cheltuielile pentru o fosă septică

În general, în zonele rurale există case care utilizează fose septice ecologice care au aceste fose septice în imediata apropiere a proprietății. În calculul costului unei fose seprice intră mai multe elemente care trebuie luate în considerare.

Cel mai mare cost revine rezervorului în care se ține apa, valoarea acestuia fiind dată atât din materialul din care este realizat, cât și de mărimea lui; materialele din care acesta poate fi realizat sunt oțel, beton, fibră de sticlă sau polietilenă; cele mai utilizate și populare sunt cele din beton, ele fiind și cele mai rezistente, dar au un cost mai mare; oțelul este mai puțin folosit deoarece se strică mai repede, iar plasticul și fibra de sticlă sunt cele mai ieftine dar și cele mai puțin rezistente.

În prima fază va trebui să pregătiți suprafața în care va fi instalat rezervorul; acolo trebuie făcută săpătura, eventual curățat terenul, și analizat tipul solului pentru a se vedea dacă nu este, cumva, prea îmbibat cu apă. Prin urmare se va plăti săparea gropii respectie în această fază a lucrării.

De asemenea, în afară de rezervor, trebuie achiziționată o pompă, apoi pietriș pentru a se realiza șanțul de scurgere și conducte pentru a se transporta apa din casă, în rezervorul septic.

Înainte de a trece la construcție, trebuie verificat dacă zona în care se află casa dumneavoastră și, implicit, sistemul septic, presupune obținerea unei autorizații de punere în practică și de verificare de către autorități a fazelor de construcție, așa încât lucrarea să se desfășoare conform reglementărilor din zona respectivă. Dacă asemenea autorizații se impun, atunci trebuie calculate și aceste cheltuieli.

Instalarea și designul trebuie adăugate la cheltuieli; un inginer cu experiență vă poate oferi consultanță atât despre tipul de fosă care se potrivește construcției dvs., cât și unde să fie amplasată această fosă. Realizarea unei fose care nu respectă toate reglementările și indicațiile, poate implica o problemă legată de asigurare, dar și cu autoritățile locale, de aceea este indicat să folosiți colaboratori autorizați și cu experiență.

La toate aceste cheltuieli cu instalarea, se mai adaugă costul întreținerii periodice a fosei septice, o dată la 3, 5 ani, sistemul necesitând un service.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *