Cum poti folosi autohipnoza in viata ta

autohipnozza tehnici - Aida Ivan

Cum iti imaginezi tu autohipnoza? Ai putea sa te hipnotizezi singur? Oare este sigur sa pasesti in acel taram necunoscut al psihicului tau de unul singur? Autohipnoza… pare desprinsa dintre doua lumi, a ta si inca o lume aproape necunoscuta, cea a psihicului tau. Da, autohipnoza este posibila,  dar ca pentru orice inceput, ai nevoie de initiere.

Cele mai multe persoane afla despre hipnoza in momentul in care discuta cu un hipnoterapeut, experimentand hipnoza si invatand autohipnoza sub indrumarea sa. In general, cei care patrund pentru prima data in domeniul fascinant al hipnozei vor sa stie la ce poate sa fie folosita iar raspunsul este unul foarte simplu: la tot ceea ce poti imbunatati sau controla in mod direct in legatura cu viata ta, orice domeniu in care vrei sa faci o schimbare. Hipnoza sau autohipnoza te ajuta la imbunatatirea directa a vietii tale.

Utilitatea autohipnozei in viata de zi cu zi

In fiecare zi exista oameni care folosesc autohipnoza pentru o gama variata de motive cu scopul de a-si atinge obiectivele personale si toate acestea sunt schimbari naturale, firesti pe care oricine poate sa le obtina daca invata acest proces firesc de a lucra cu propria minte, cu propriul interior.

Principala critica care o poti auzi in jurul tau despre autohipnoza este ca nu functioneaza decat daca iti doresti. Si, da, asa este. Pentru ca nu se poate intampla nimic bun decat daca iti doresti acest lucru. Sa luam slabitul, de exemplu. Autohipnoza folosita pentru atingerea greutatii ideale este un subiect de notorietate in crestere pentru ca exista multe tehnici de autohipnoza pe care le poti folosi pentru a-ti atinge obiectivele mai usor. Autohipnoza poate sa fie aplicata in toate domeniile vietii in care iti doresti o schimbare benefica. Poti sa o folosesti pentru a-ti creste motivatia, sa iti cresti apetitul pentru exercitii fizice, sa iti cresti dorinta de a consuma alimente mai sanatoase si asa mai departe.

Puterea adevarata a autohipnozei este cresterea motivatiei si a dorintei de a schimba un aspect al tau care nu iti place.


Cum poate sa fie folosita autohipnoza?

Autohipnoza poate sa fie folosita si pentru a inlatura anxietatea, stima de sine scazuta, fobiile, dependentele. De multe ori, astfel de emotii sunt suprimate cu ajutorul viciilor si, inainte de a folosi autohipnoza pentru a renunta la fumat, la consumul de alcool sau alimente in exces, trebuie sa afli daca nu cumva aceste vicii ascund probleme mult mai complexe. Autohipnoza este si o unealta foarte eficienta pentru a schimba dialogul interior si sa te convingi ca esti demn de stima si incredere de sine.

Renuntarea la anumite dependente, calitatea somnului, tratarea unor afectiuni, imbunatatirea spiritului antreprenorial, scaparea de frici si fobii sau chiar imbunatatirea vietii amoroase sunt toate intrebuintari ale autohipnozei in scopul de a deveni mai buni, sa armonizam dorintele si trairile pe care le avem atat la nivel constient cat si subconstient.

Autohipnoza reprezinta practic puntea de legatura dintre constient si subconstient iar astfel putem sa devenim mai echilibrati, mai puternici in fata lucrurilor care pana acum constituiau piedici in dezvoltarea noastra armonioasa. Practicarea autohipnozei se face cu ajutorul unor tehnici care, este posibil sa aiba rezultate chiar de la primele sedinte, alteori sa devina eficiente numai in timp. Insa, ceea ce se poate cunoaste cu certitudine inca de dinainte este faptul ca de tine depinde cat de repede doresti sa se produca schimbarea.

Cum altfel te pot ajuta?

Sunt psiholog cognitiv-comportamental, existentialist- umanist, pentru ca am inteles fiinta umana este complexa si psihicul uman nu poate fi subiectul unei terapii standardizate. Acesta este motivul pentru care am urmat multiple specializari, tocmai sa inteleg psihicul si trupul uman dintr- o perspectiva ampla si sa te pot ajuta. Daca simti ca te pot ajuta vrei sa apelezi la un psiholog online sau sa vii la cabinet, ma gasesti pe AidaIvan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *