Daca deja lucrezi cu o casa de productie video, care realizeaza reclame, prezentari de produs si de companie (corporate) si chiar clipuri muzicale pentru brandul sau business-ul tau, atunci cu siguranta stii ca acest tip de continut are cel mai bun ROI (Return On Investment).
In ultimii ani, continutul video a devenit din ce in ce mai apreciat de catre utilizatorii de internet, din motive mai mult sau mai putin evidente. In primul rand, este cel mai usor de consumat, fiind preferat de majoritatea utilizatorilor, prin comparatie cu mesajele text, care necesita o atentie mai mare si un timp mai indelungat pentru a fi integrate.
In al doilea rand, nu intamplator se spune ca o imagine face cat o mie de cuvinte, pentru ca aceasta poate arata direct un obiect sau o actiune, nu doar sugereaza, asa cum se intampla cu un text.
In aceste conditii, este usor de inteles cat de eficient este un clip video, care, pana la urma, nu reprezinta nimic altceva decat o insiruire de cate 30 de imagini pe secunda.
Mai mult decat atat, o casa de productie video precum Videomaniax.ro, nou infiintata in Bucuresti si ai carei fondatori beneficiaza de o experienta indelungata in marketing online, va realiza productii cu potential viral, care vor ajunge la un numar foarte mare de oameni.
Totusi, chiar si atunci cand folosesti unealta de marketing cu cel mai mare ROI, iti poti imbunatati rezultatele prin cateva artificii. Bineinteles, majoritatea dintre acestea sunt cunoscute de catre o casa de productie video cu oamenii experimentati in spate, precum Videomaniax, insa altele pot reprezenta noutati absolute pentru piata din Romania. Iata, in continuare, cateva sugestii:
- Folosirea strategiei SEO. SEO (Search Engine Optimization) reprezinta cel mai important aspect al unei strategii de video marketing. In ultimii ani, strategia SEO pentru YouTube a devenit la fel de importanta precum cea pentru Google, iar clipurile urcate pe cea mai mare platforma de video-sharing din lume ar trebui optimizate dupa cuvinte-cheie relevante in functie de continut. Astfel, atat utilizatorii, cat si motoarele de cautare vor gasi mai usor continutul realizat de casa de productie video;
- Folosirea de call-to-action-uri. Atunci cand privesc un film, oamenii pot fi atenti si la actiune, si la subtitrari. Similar, atunci cand urmaresc un clip promotional, ei vor integra foarte usor si call-to-action-urile scrise pe ecran.
Acestea sunt mesaje scurte, persuasive, de tipul „Cumpara acum”, „Reduceri masive” sau „Ultimele … disponibile”, care urgenteaza nevoia de achizitionare a respectivelor produse sau servicii;
- Folosirea de clipuri video pe landing page-uri. Daca integrezi clipurile realizate de casa de productie video in homepage-ul si paginile principale ale site-ului tau, utilizatorii vor petrece mai mult timp pe acestea, contribuind la factorii care ii arata lui Google ca respectivul site este apreciat si relevant din punctul de vedere al publicului. Mai mult decat atat, probabilitatea ca vizitatorii site-ului sa se transforme in clienti creste si ea.
- Integrarea continutului video in campanii pe e-mail. Nu in ultimul rand, numeroase studii in marketing au dovedit ca includerea de clipuri video in campaniile trimise utilizatorilor pe e-mail cresc rata de click cu pana la 300%. Prin urmare, nu subestima niciodata importanta si eficienta reclamelor clipurilor de prezentare pentru profitul business-ului tau!