Cum se pregătește un șpriț răcoritor pentru vară?

Sprițul a devenit o băutură care s-a adaptat vremurilor, iar acum este perceput ca pe un prilej și motiv de socializare. Au apărut variantele moderne ale clasicului șpriț, pregătite să contracareze vinul spumant sau diversele cocktailuri cunoscute. În unele baruri de vin din Europa au devenit cunoscute specialități precum şpriţul roze, aromat cu sirop de lavandă, sau șprițul alb cu sirop de soc.

Cum vara și-a intrat deja în drepturi, iar caldura ne cuprinde pe toti, gândul ne fuge la plajă, la piscină, la terasă sau la un picnic, alături de cei dragi, și ce poate fi mai bun în contextul acesta dacă nu un pahar de șpriț rece, în locul obișnuitei beri? Răcoritor, ușor și elegant, șprițul este potrivit și pentru concerte, petreceri în aer liber sau festivaluri, așa că putem spune că este o băutură versatilă și la îndemână.

Un şpriţ bun se face cu apă minerală cu un conţinut de dioxid de carbon mare (clasic sau forte), de tip bicarbonatat calcic şi/sau magnezian și o cantitate medie de minerale, respectiv reziduu fix între 600 și 1600 mg/l). 70% din șpriț înseamnă apă. La noi, cel mai popular șpriț este cel consumat vara care, spun somelierii, include 1/3 vin alb sec sau demisec și 2/3 apă minerală carbogazoasă. 

vin crama girboiu

Evident, nu vom dilua cel mai vechi și bun vin al cramei cu sifon. Adevărul este că există o categorie de vinuri „easty drinking” care se potrivesc perfect sprițului. Vinurile albe sau cele rose, concepute special pentru a fi consumate de la un an la altul, sunt mai mult decât potrivite pentru această combinație. Se recomandă, de asemenea, vinurile seci sau demiseci întrucât cele baricate ori licoroase nu se consumă în amestecuri.

Pentru o experiență memorabilă, putem să ne complacem într-un deplin război al simțurilor și să descoperim savoarea unui șpriț Premium, având ca bază Pachetul Bacanta Special Edition al Cramei Gîrboiu. Iar dacă în ecuația noastră estivală contează și prețul experienței gustative, vinurile Livia sunt, cu siguranță, cea mai bună alegere.

Noi nu ne dezicem de șpriț, iar combinația perfectă este cea care ne place: un vin fresh, proaspăt și calitativ, alb sau rose, și o apă minerală de calitate. În plus, buna dispoziție și oamenii dragi pot să contribuie la un șpriț perfect răcoritor, servit în zilele aride de vară. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *