Cum și cu ce curățăm inelele din argint?

Din cauza reacțiilor chimice dintre Ph-ul pielii noastre și metal, bijuteriile din argint pot căpăta, în timp, o culoare neagră. Procesul de oxidare ne poate da bătăi de cap, însă este un proces ce se poate repara, astfel încât putem readuce la viață orice inel argint cu ajutorul câtorva trucuri ușor de folosit.

  1. Curățarea cu pastă de dinți

O soluție simplă, ieftină și la îndemâna tuturor ajută la curățarea de inele argint lăsându-le curate și strălucitoare. Orice inel de argint supus oxidării poate fi curățat cu  pastă de dinți în maxim 40 de minte. Așadar, lăsați inelul sau inelele de argint la înmuiat în apă calduță timp de 30 de minute, apoi le curățați cu o periuță cu pastă de dinți. Simplu și rapid inelele vor fi ca noi.

  1. Curățarea folosind apă cu sare

Fie cu sare de mare, fie cu sare de bucătărie orice impuritate sau rezidiuu depus pe inele se va curăța rapid. Lăsați inelele de argint în apă cu sare timp de 20 de minute. După ce le scoateți din apă le curățați cu o periuță ca la final să le ștergeți cu o cârpă moale. Nu aveți nevoie de mulți bani pentru a readuce la viață bijuteriile din argint.

  1. Curățarea cu lămâie

Cu un bol de zeamă de lămâie poți face minuni! Scufunzi inelele în bolul cu zeamă de lămâie și le lași 30 de minute la înmuiat. După ce au stat în această zeamă le clătești cu apă călduță și apoi le ștergi cu o cârpă moale. Inelele nu vor mai avea nici o urmă de oxidare.

Cu foarte puțini bani bijuteriile tale vor străluci din nou. Încearcă și tu cele trei modalități de curățare propuse de noi și sigur vei fi surprinsă de rezultate. De acum nu trebuie să te mai îngrijorezi deloc în privința bijuteriilor de argint și a uzurii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *