Imbunatatind viata de zi cu zi in casa noastra sau la companii si firme, instalatorii aduc imbunatatiri si satisfac nevoile proprietarilor. De multe ori incepem sa cautam frenetic un instalator calificat, al carui profesionalism va garanta functionarea pe termen lung a reparatiei. Intrucat aproape toate obiectele care ne inconjoara au nevoie de instalare profesionala, se poate ghici ca un instalator are nevoie de un curs de instalator.
Meseria de instalator nu este doar una dintre cele mai cautate meserii, ci, de asemenea, este foarte populara printre solicitantii care doresc sa aiba o profesie care garanteaza castiguri stabile si care nu depind de economia nationala.
Toata lumea poate deveni instalator?
Oricine doreste sa devina instalator profesionist, poate urma un curs de instalator, insa pentru a intelege daca poti deveni tu insuti un instalator, ar trebui sa te familiarizezi cu toate caracteristicile acestei profesii. Instalatorul este un specialist calificat angajat in asamblarea si instalarea structurilor, mecanismelor si dispozitivelor din piese finite.
Serviciile instalatorilor sunt solicitate atat la companiile producatoare, cat si in sfera interna. Numele profesiei provine de la montajul francez care inseamna a asambla, a instala si se presupune ca, incepand cu etapa initiala in asamblarea mecanismelor, insemna ridicarea pieselor care, in cele mai vechi timpuri, erau foarte grele, iar instalatori erau numiti acei oameni care stiau cum sa ridice piese foarte grele.
Si abia atunci, cand intreaga complexitate a activitatii instalatorului a inceput cu asamblarea pieselor, numele profesiei a obtinut semnificatia obisnuita pentru noi.
Tipuri de instalatori
Trebuie mentionat ca in intreaga istorie a existentei sale de aproape 6.000 de ani, domeniul de activitate al instalatorilor s– a extins semnificativ. Odata cu inventarea fiecarui echipament nou, a aparut o noua specializare a instalatorilor.
Drept urmare, astazi, un numar mare de profesionisti extrem de specializati, sunt angajati in asamblarea si instalarea unei mari varietati de mecanisme si structuri. Cele mai raspandite in societatea moderna sunt: instalator-semnalizator, instalator de structuri translucide, instalator-inaltime mare, montator-instalator, instalator radio-electronic, instalator de otel si structuri din beton armat, instalator retele termice etc.
Pentru toate aceste categorii de instalatori, ai nevoie de un curs instalator. Sarcinile profesionale ale instalatorului sunt in mare parte legate de caracteristicile echipamentului pe care s-a specializat.
Cu toate acestea, indiferent de specializare, lista indatoririlor oricarui instalator include: efectuarea lucrarilor de instalare, verificarea dispozitivelor si accesoriilor, o proba de testare a echipamentelor instalate, respectarea masurilor de siguranta, asigurarea operabilitatii instrumentelor etc.
Calitati pe care ar trebui sa le dobandeasca un instalator la un curs instalator
Un curs instalator in mare parte, te ajuta sa dobandesti calitati, precum:
- responsabilitate;
- atentie sporita;
- memorie figurativa;
- gandire tehnica;
- reprezentare spatiala;
- capacitatea de concentrare;
- rabdare;
- precautie;
- previziune;
- disciplina;
- auto-organizare;
- creativitate;
- intelepciune;
- ingeniozitate.
In plus, instalatorul trebuie sa aiba o stare fizica excelenta, rezistenta, coordonare bine dezvoltata a miscarilor si capacitatea de a interveni rapid in situatii extreme.