De ce este indicat sa alegi un laptop second hand si sa il upgradezi decat sa cumperi unul nou

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui laptop second hand, pe langa pretul de 2-3 ori mai mic decat al unui model similar nou, este acela ca si upgrade-urile de software si hardware sunt de obicei foarte ieftine. Astfel, cu banii care abia ti-ar ajunge pentru achizitionarea unui laptop nou cu specificatii mult sub medie, iti poti cumpara un laptop second hand performant, fiabil, cu o durata de viata indelungata si pe care sa il imbunatatesti considerabil.

In articolul de fata ne-am gandit sa facem un studiu de caz si sa alegem un laptop second hand cu o valoare cat mai apropiata de suma de 1.000 de lei, in care sa investim inca 300-400 de lei pentru upgrade-uri. Ne-am oprit asupra modelului Fujitsu Siemens P702 de la Interlink, care este dotat cu un procesor Intel Core i3 de generatia a doua, cu o frecventa de 2,40 GHz.

Acest laptop second hand are o capacitate RAM de 8 GB DDR 3 si o memorie interna de 120 GB SSD. Faptul ca este dotat cu SSD in loc de hard-disk clasic face ca modelul P702 sa fie rapid si silentios, caracteristici apreciate chiar si de cei mai pretentiosi clienti. Ecranul are 12,1 inci si dispune de tehnologie WXGA LED, in timp ce placa video este Intel HD Graphics 3000.

Acest laptop second hand are o greutate de 1,56 kilograme, o baterie de 5.600 mAh, iar pe partea de conectivitate dispune de 3 porturi USB 2.0, 3 iesiri audio si cate un port RJ-45, microfon, VGA si display port. Asadar, modelul Fujitsu Siemens P702 dispune de specificatii medii spre performante, la care se adauga avantajele oferite de furnizor: transport gratuit, livrare rapida in maximum 48 de ore in toata tara si un credit de 5% din valoarea comenzii, pentru a achizitiona noi produse.

Prin urmare, modelul P702 este suficient de performant avand in vedere pretul sau, insa poate fi imbunatatit pentru a satisface chiar si cei mai exigenti clienti. Acest laptop second hand este acoperit de o garantie standard de 12 luni, inclusa in pret, care poate fi prelungita contra cost, pana la 5 ani, prin intermediul serviciului de garantie extinsa.

De asemenea, daca memoria interna de 120 GB nu iti este suficienta, poti upgrada acest laptop second hand cu un SSD de 240 GB. In ceea ce priveste software-ul, poti apela la furnizorul de echipamente IT second hand pentru a achizitiona o licenta Windows 10 Home sau Windows 10 Pro, programele Microsoft Office 365 Home Premium sau o licenta antivirus Kaspersky sau Bitdefender.

Pentru a ne incadra in bugetul stabilit mai sus, poti achizitiona laptopul second hand Fujitsu Siemens P702 si poti opta pentru urmatoarele upgrade-uri:

– licenta Microsoft Windows 10 Home;

– licenta Bitdefenter Antivirus 1 an;

– garantie PLUS 1 an;

– SSD 240 GB.

De asemenea, apeland la furnizorul IT second hand, poti opta, pe langa produsele software si hardware deja prezentate, pentru adaptoare, baterii, hard-disk-uri, memorii RAM, module, placi de baza, procesoare sau tastaturi de la producatori renumiti la nivel mondial, printre care Acer, Dell, Fujitsu Siemens, HP, IBM, Intel, Lenovo, Samsung sau Toshiba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *