De ce se realizează un studiu geotehnic?

studiul-geotehnic

Un studiu geotehnic este primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când plănuiești să realizezi o construcție. Acesta îți este mai mult decât necesar deoarece conține informații despre consistența și structura solului, dar și nivelurile apelor subterane precum și recomandări pentru proiectul tehnic.

Pentru a se realiza un studiu geotehnic sunt necesare realizarea mai multor găuri pe proprietate, din aceste găuri vor fi colectate probe după care vor fi duse la laborator pentru analiză.

Pe baza rezultatelor de laborator și pe baza observațiilor din teren, este creat un raport care te va ajuta să întelegi ce se află sub terenul tău.

Ce este un studiu geotehnic?

Un studiu geotehnic constă în obținerea de informații despre caracteristicile fizice ale solurilor și rocilor care alcătuiesc terenul. Acest studiu va fi realizat de ingineri geotehnici și geologi în scopul proiectării lucrărilor de terasament. O examinare geotehnică complexă trebuie să includă explorarea suprafeței supraterane și subterane, prelevarea de probe de sol și ape subterane și analize de laborator.

Pentru a se putea realiza un studiu geotehnic, este necesar să oferi companiei cu care vei colabora informații precum:

  • Amprenta clădirii;
  • Zona de teren pe care va fi amplasată clădirea;
  • Panta de teren;
  • Proximitatea de apă;
  • Pereți comuni cu clădirile externe;
  • Înălțimea clădirii;
  • Locația geografică în care va fi amplasată clădirea.

De ce este important să realizezi un studiu geotehnic?

Este important să realizezi acest studiu geotehnic pentru a avea siguranța că solul pe care îți  vei realiza clădirea este perfect din toate punctele de vedere. De cele mai multe ori, terenul pe care îți construiești clădirea poate ascunde foarte multe probleme. Cu ajutorul studiului geotehnic vei avea siguranța că solul pe care îl deții este perfect și că vei avea parte de o construcție de durată.

Cât timp durează finalizarea unui studiu geotehnic?

Sondajele geotehnice pot avea o durata cuprinsă de la două săptămâni până la două luni. Există mai mulți factori care pot influența această  perioadă și este recomandat să discuți mai în detaliu cu reprezentanții companiei cu care vei colabora. Aceștia sunt cei mai în măsură să îți ofere un termen de finalizare în funcție de particularitățile solului pe care îl deții.

Un proiect simplu poate să necesite doar câteva găuri de foraj sau de gropi înainte ca testarea propriu zisă să aibă loc. Dacă în schimb, proiectul tău va fi mai complex atunci trebuie să te aștepți ca totul să dureze mai mult.

Eco Geodrum este compania cu care trebuie să colaborezi

Dacă vrei să ai parte de un studiu geotehnic realizat perfect atunci trebuie să colaborezi cu Eco Geodrum. Aici vei găsi o echipă de specialiști care te vor ajuta să obții la timp toate documentele de care ai nevoie. Eco Geondrum este compania care îți va pune la dispoziție studiul geotehnic de care ai nevoie atât de mult. Doar așa proiectul tău de construcție va prinde contur mai devreme decât îți poți imagina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *