Penru agriculturi, treaba si investitiile nu se temrinica nicidoata, deoarece pentru a obtine reolte bune trebuie sa investeasca in materiale si ingraseminte de calitate. Cea mai buna folie mulcire de la regalfermierul.ro poate fi accesata urmarind link-ul cea mai buna folie mulcire de la regalfermierul.ro.
Fie ca vorbim despre agricultura spaniola de capsune, sparanghelul nemtesc sau cartoful romanesc, folia neagra de mulcire este esentiala pentru a obtine recolte cat mai sanatoase.
Foile de mulci sunt foi avansate de mulci cu mai multe straturi realizate prin doua metode: coextrudarea foilor suflate cu mai multe straturi si extrudarea turnata (matrita plana). Oferind protectie UV, aceste lame sunt disponibile in relief (turnate) sau netede (suflate) si intr-o gama larga de grosimi si latimi, in functie de nevoile, specificatiile si culturile specifice ale cultivatorilor. Sunt potrivite doar pentru un singur sezon de crestere (cu exceptia foilor de mulci de gradina).
Tipuri de foi de mulci – impartite in topite si suflate
Folii de argint si alb / negru
Aceste foi de trei straturi sunt argintii sau albe in partea de sus si negre pe partea de jos. Culoarea argintie sau alba reflecta radiatiile pentru a preveni supraincalzirea rasadurilor, plantelor si fructelor, imbunatateste fotosinteza si respinge daunatorii, in timp ce culoarea neagra impiedica patrunderea usoara si reduce germinarea buruienilor. Recomandam aceste foi pentru legume, flori si livezi cu modele cu un singur rand sau pentru intreaga latime a frontierelor de sera. De asemenea, sunt disponibile in latimi mai mari pentru o mai mare acoperire a serii (4-9 metri).
Foile maro / galbene
Aceste foi sunt galbene in partea de sus si maro in partea de jos. Culoarea galbena atrage daunatori (in special fluturii albi de tutun) si, dupa cum au aratat diferite studii ale cercetatorilor, utilizarea acestor foi reduce semnificativ sansa ca bolile virale sa fie transmise de molii de tutun la numeroase tipuri de culturi. Culoarea maro reduce transmiterea radiatiilor si germinarea buruienilor. Aceste foi sunt recomandate pentru cultivarea legumelor de vara.
Foile maro / argintii
Aceste foi de trei straturi sunt argintii in partea superioara si maro pe partea inferioara. Culoarea argintie reflecta radiatiile pentru a preveni supraincalzirea rasadurilor, plantelor si fructelor, imbunatateste fotosinteza si respinge daunatorii, in timp ce culoarea maro reduce transmisia radiatiilor si germinarea buruienilor. Aceste foi sunt recomandate pentru cultivarea capsunilor.
Foliile de mulci negre absorb si blocheaza radiatiile pentru a inhiba germinarea buruienilor. Pe masura ce absorb radiatii, incalzesc pamantul. In timpul anotimpurilor calde, supraincalzirea poate duce la ardere, distrugerea rasadului si hipertermie in fructe.
Avantaje folie mulcire:
Grabirea recoltarii – folosind o folie de mulcire cresteti temperatura solului, asigurand o vegetatie mai rapida si o recoltare cu pana la 14 zile mai rapida fata de plantele fara mulci. Avantaj: recolta timpurie.
2. Controlul buruienilor – culoarea foliei impiedica aparitia buruienilor, pentru ca impiedica soarele sa ajunga la plante. Practic, este o folie antiburuieni. Avantaj: lipsa buruienilor in culturi.
3. Reglarea umiditatii in sol – foloseste folie pentru mulcire si veti preveni seceta, dar si excesul de apa de la radacini. Avantaj: diminueaza numarul de irigatii.
4. Reducerea pierderilor de ingrasaminte din sol – inainte de aplicarea foliei, trebuie sa folositi fertilizatori cu eliberare lenta sau sa utilizati o instalatie de irigare prin picurare. Avantaj: ingrasamantul nu este irosit.
5. Roade bogate si de calitate – folia nu permite fructelor sa stea direct pe pamant, evitand astfel deteriorarea lor. Avantaj: culturi de calitate superioara.
6. Reducerea compactarii solului – solul acoperit ramane la fel ca inainte de aplicarea foliei. Avantaj: pamantul ramane bine aerat.
De asemenea, agricultorii trebuie sa in considerare si utilizarea ingrasamintelor de calitate.
Ingrasamintele organice au avantaje si dezavantaje, dar ne vom concentra pe avantajele pe care le prezinta acestea, astfel incat sa aflam cat de bune sunt pentru solul si mai ales pentru plantele dvs. Dar, in sfarsit, va trebui sa fiti cel care decide cea mai buna metoda pentru a va fertiliza gazonul sau gradina.
Aproape fiecare aspect al gradinaritului organic se invarte in jurul sanatatii solului – si al tau! Ingrasamintele organice contribuie la o mai buna sanatate a solului prin cresterea materiei organice (imbunatatirea structurii solului), reducerea eroziunii solului si contribuind la un ecosistem sanatos. De asemenea, daca acest lucru nu ar fi fost suficient, deoarece nu contine substante chimice, nu veti fi expus la gaze nocive.
Eliberarea lenta, treptata si naturala a substantelor nutritive este unul dintre marile avantaje ale ingrasamantului organic. Aceasta eliberare naturala de elemente inseamna ca exista un risc mai mic de fertilizare prea mare si de a dauna sanatatii solului.
Compostul organic este o optiune mult mai ieftina decat orice alta alternativa chimica. Daca aveti compost acasa sau daca locuiesti intr-o zona rurala, singurul lucru pe care va trebui sa il investesti pentru ingrasamantul din solul tau este timpul tau. Multi fermieri vand gunoi de grajd si chiar il dau daca doriti sa il ridicati. Este mai ieftin si mai eficient.
Fiind ceva total organic, nu veti crea compusi chimici nocivi pentru mediu, asta inseamna ca plantele dvs. pot creste fara a fi nevoie sa pedepsiti mediul.
Pana la inceputul secolului XX, gunoiul de grajd, compostul, resturile alimentare si alte deseuri organice au fost singura modalitate de fertilizare a solului. Agricultura ecologica si gradinaritul sanatos nu au fost o alegere, ci unicul mod de viata. Multi oameni nu inteleg ce s-a schimbat sid e ce exista atat de multe produse ingrasamintele chimice, deoarece acestia considera ca acesta este cel mai bun mod prin care natura ne ajuta sa fertilizam solul.
Astazi avem magazine precum regalfermierul care comercializeaza cel mai bun ingrasamant pentru recolte sanatoase care fac terenurile mai fertile.