Design interior: greșeli în asortarea mobilierului din piele

Atunci când vine vorba de amenajarea interioară, mobila din piele este adesea utilizată ca și element central. Cu toate acestea, în încercarea de a crea un design interior impresionant, uneori facem greșeli costisitoare. Este important să cunoaștem aceste greșeli pentru a le evita și pentru a economisi bani și timp prețios. În acest articol, Roberto Cristiano vă scoate în prim plan șase greșeli comune în designul interior, cu un accent deosebit pe mobilierul din piele.

1. Alegerea obiectelor de decor

Este important să înțelegem că piesa de mobilier din piele va ocupa un loc central în cameră, iar proporțiile acesteia trebuie luate în considerare. Trebuie să evităm achiziționarea unor piese de mobilier de dimensiuni exagerate care pot încărca spațiul, dar și utilizarea a prea multe accesorii mici care pot face camera să pară exagerat de aglomerată. Trucul constă în a crea o senzație de spațiu deschis. Alegerea unei piese principale ca punct focal este crucială, iar decorarea la înălțimi diferite adăuga interes vizual. Camera poate părea rece și lipsită de personalitate dacă toate elementele sunt de aceeași dimensiune, formă sau culoare.

2. Alegerea covorului

Un covor are un rol important în definirea spațiului și în crearea unei ambianțe plăcute. Cu toate acestea, se întâmplă adesea ca alegerea covorului să nu fie potrivită, în special în ceea ce privește dimensiunea sau forma acestuia. Acest lucru poate afecta aspectul general al camerei și percepția asupra piesei centrale, mobilierul din piele. Un covor ar trebui să fie suficient de mare pentru a permite plasarea a cel puțin două scaune sau a unei canapele pe el. Un covor prea mic face ca spațiul să pară mic și ieftin.

3. Cumpăratul impulsiv

Cu toții cedăm tentației cumpărăturilor impulsive. Ne entuziasmăm la începutul unui proiect de amenajare și începem să achiziționăm elementele pentru spațiul nostru. Totul pare potrivit și inspirator, dar înainte să ne dăm seama, depășim bugetul și ajungem într-o situație stresantă. Nu este necesar să cheltuim sume foarte mari. Putem obține un design impresionant concentrându-ne pe achiziționarea unor piese de mobilier din piele de calitate. De exemplu, o canapea din piele bine proiectată și durabilă poate rămâne în tendință ani de zile. Prin alocarea bugetului către astfel de piese de mobilier importante, vom avea mai multă libertate pentru a schimba alte elemente decorative în funcție de sezon sau de preferințe.

4. Zugrăvitul

O greșeală comună este aceea de a zugrăvi pereții înainte de a alege textilele pentru spațiul nostru. Există alte detalii de design mai importante care definesc atmosfera camerei și ar trebui luate în considerare înainte de vopsire. De exemplu, textilele pentru tapiserie și draperii ar trebui selectate înainte de vopsirea pereților, deoarece această investiție e mai mică decât costurile pentru zugrăvit. Investiția majoră vine spre finalul proiectului, când aveți o viziune clară.

5. Asortarea tuturor pieselor

Ideea că totul trebuie să se potrivească, de la mobilier la textile și obiecte decorative, este învechită. Farmecul designului interior constă în faptul că acesta este funcțional și se potrivește stilului și preferințelor familiei. Când totul arată și se simte la fel, camera devine monotonă. Evitați acest lucru prin mixarea texturilor și culorilor în mod subtil cu ajutorul accesoriilor.

6. Dezordine exagerată

Locuința noastră ar trebui să ne reflecte personalitatea, dar în același timp să nu fie prea aglomerată. Concentrați-vă pe obiectele care au o valoare sentimentală sau care sunt cu adevărat remarcabile. Obiectele bine alese pot atrage conversație și pot inspira. Prin selecționarea cu atenție a pieselor de artă și a accesoriilor din cameră, veți crea o atmosferă aparte pentru întregul spațiu.

Alegeți împreună cu Roberto Cristiano piese de mobilier din piele pe care să le iubiți și cu care să creați un spațiu care să reflecte stilul vostru personal. Evitați aceste greșeli simple pentru a vă bucura de un design interior impresionant pentru mulți ani înainte. Te așteptăm în cadrul magazinelor noastre fizice: mobilier Iași, mobilier Bacău, mobilier Vaslui, mobilier Roman, sau pe magazinul nostru online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *