Nu este simplu să alegi pentru restaurantul tău dintre cele mai bune modele de grill electric profesional sau de grătar alimentat pe gaz existente acum la distribuitori, dar cu ajutorul specialiștilor în echipamente HoReCa de la TC Romania Crown Cool lucrurile se vor simplifica foarte mult.
Factori de avut în vedere la achiziția de grătare profesionale
Principalele elemente de luat în seamă, atunci când alegi un grill bun pentru restaurantul tău sunt următoarele:
- Tipul de grătar necesar activității pe care o desfășori în unitatea ta
Înainte de a începe să cauți cea mai bună ofertă de grill electric HoReCa este imperios necesar să știi cu foarte multă claritate de ce tip de grătar ai nevoie. Asta pentru că pe piață există numeroase modele de asemenea echipamente de frigere alimente în chip profesionist, dar nu toate se vor potrivi în bucătăria unității tale.
Dacă ar fi să facem o clasificare, trebuie spus că există trei tipuri principale de grătare electrice pentru restaurante:
a) Grătare profesionale portabile pentru blat
Un grill de blat profesional este ideal pentru acele restaurante care nu dispun de spațiul necesar destinat amplasării separate a acestui mijloc de lucru gastronomic. Un astfel de echipament are avantajul că poate să fie așezată pe orice blat sau masă profesională de lucru, unde are acces la o sursă electrică.
Grill-ul electric de blat mai are și avantajul, deloc de neglijat de către bucătari, că este portabil. Dacă firma ta desfășoară o activitate de catering, este un mare plus acest lucru, pentru că se poate amplasa un astfel de echipament și în alte locații, inclusiv externe, dacă există posibilitatea conectării la priză.
Pentru că sunt foarte compacte, ușoare, versatile, ieftine, grătarele portabile de blat sunt foarte apreciate de către practicienii HoReCa și foarte întâlnite în practică.
b) Grătarele profesionale încorporate în blat
Un grill electric încorporat pe blatul de gătit, reprezintă o soluție permanentă care are beneficiul evident că economisește spațiu în bucătăria oricărei unități HoReCa și nici nu pune probleme suplimentare de depozitare, în momentul în care nu este folosit.
Deoarece un astfel de grill face corp comun cu mobilierul deja existent, nu incomodează personalul și contribuie la crearea unui aspect ordonat, agreabil, în zona de preparare a alimentelor.
Plus că se elimină și accidentele de muncă, nemaiexistând riscul de a-l răsturna din neatenție, el fiind solid fixat în blat.
Un astfel de echipament de frigere costă ceva mai mult, decât un grătar electric portabil, dar costurile se justifică pe deplin, mai ales în bucătăriile de dimensiuni reduse unde se gătesc mult preparate la grill, de exemplu în acelea cu specific fast food.
c) Grătare electrice de dimensiuni mai mari, poziționate separat, pe podea
Aceste echipamente voluminoase de fript carne și legume sunt ceva mai rare, deoarece nu sunt chiar atât de rentabile.
În primul rând pentru că ele consumă mai mult, decât un grill de blat, fie încorporat sau mobil.
În al doilea rând, un grătar profesional de acest gen, care are o dimensiune mai mare, stă de regulă în exteriorul bucătăriei, pentru a fi văzut de clienți, Doar că fiind electric trebuie protejat de intemperii, ceea ce implică o atenție deosebită a personalului ce îl utilizează.
Tocmai de aceea, pentru afară, preferabil se utilizează grătarele pe gaz sau, mai frecvent, cele pe bază de combustibil solid, extrem de spectaculoase pentru consumatori.
2. Mărimea grătarului profesional, un alt factor de bază în alegerea grill-ului electric
Dimensiunea plăcii de frigere este un alt aspect important de luat în calcul la achiziție. Dimensiunea de care ai nevoie va depinde în cele din urmă de meniul stabilit și de numărul de clienți într-o unitate de timp stabilită.
Pentru aceasta este suficient să calculezi câte porții trebuie să se prepare la grătar, dacă unitatea ta este ocupată la capacitate maximă. Câte produse trebuie puse la fript simultan pentru a servi clienții cât mai eficient posibil?
Dacă ai doar câteva elemente din meniu care sunt gătite pe grătar, nu vei avea nevoie de o plită la fel de mare ca un restaurant care servește în principal burgeri sau alte produse la grill din gama fast food.
Atunci când alegi mărimea echipamentului de frigere, va trebui să iei în considerare și:
– de cât spațiu ai nevoie în unitate pentru a așeza grill-ul electric;
– dacă ai nevoie de un model de grill mai suplu, portabil sau de unul fix și mai stabil, fiind mai greu.
Evident, dacă ai nevoie de un model mai mare, cel mai indicat este un grill ce se poate incorpora în blatul de lucru, nu unul pe care personalul ce îl folosește să îl mute de colo până colo cu dificultate.
De asemenea, ia în considerare și câte secțiuni are suprafața de lucru. Dacă vrei să gătești alimente diferite la un moment dat și acele alimente necesită niveluri diferite de căldură, vei avea nevoie de un grill care să asigure un control independent al căldurii pentru fiecare zonă de gătit.
Vrei detalii despre grătarele electrice ideale pentru ce ai tu nevoie? Echipa de la TC Romania Crown Cool ți le poate oferi cu promptitudine. Plus că de la acest distribuitor de echipamente HoReCa le poți comanda la un preț fără concurență.