In ce cazuri este obligatorie fisa medicala pentru permisul auto


In ziua de astazi, sa iti schimbi permisul auto sau sa incerci sa il obtii pentru prima data poate parea un proces destul de anevoios. Insa, in realitate, totul se rezolva relativ rapid, daca ai toate actele necesare.

Multe persoane care doresc sa obtina sau sa isi reinnoiasca permisul din diverse motive nu stiu exact daca acest act este obligatoriu si se trezesc ca ajung la DRPCIV fara toate documentele necesare, ceea ce le ingreuneaza si mai mult procesul de obtinere al permisului.

Tocmai de aceea, ne-am gandit sa venim in sprijinul tuturor celor interesati sa obtina permisul auto si sa clarificam acest subiect: este fisa medicala pentru permisul auto obligatorie? Daca da, in ce cazuri trebuie sa o detii?

Asadar, ce este fisa medicala pentru permisul auto?

Fisa medicala pentru permisul auto este un document emis de o unitate medicala autorizata, din care rezulta daca solicitantii unui permis auto sunt apti din punct de vedere al starii de sanatate ca sa conduca autovehicule.

In ce cazuri este absolut obligatorie fisa medicala pentru permisul auto?

Fisa medicala pentru permisul auto trebuie atasata la dosar doar pentru permise cu o noua valabilitate, adica doar pentru obtinerea pentru prima data a permisului de conducere sau pentru a-l inlocui pe cel expirat.

Cand nu este nevoie de fisa medicala pentru permisul auto?

Exista si cazuri in care nu ai nevoie de aceasta fisa, cum ar fi:
– cand permisul a fost pierdut;
– cand permisul a fost furat;
– cand permisul s-a deteriorat;
– daca titularul permisului si-a schimbat numele.

Ce acte sunt necesare pentru obtinerea fisei medicale pentru permisul auto?

Pentru a obtine fisa medicala, trebuie sa te prezinti la unitatea medicala pe care ai ales-o cu urmatoarele documente:

– Buletin / Carte de identitate;
– Fisa de scolarizare – in cazul celor care urmeaza scoala de soferi;
– Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B) in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;
– Scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet);
– Ochelari de vedere (daca este cazul).

Nu uita: fisa medicala pentru permisul auto are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii.

Cum poti obtine rapid si usor fisa medicala?

Cu fiecare zi, suntem din ce in ce mai ocupati si avem nevoie sa ne rezolvam rapid si usor toate problemele legate de birocratie. De la obtinerea fisei pentru permisul auto si pana la intrarea in posesia actului propriu-zis, se pierd ore, daca nu chiar zile intregi.

Avand in vedere ca timpul costa bani si nu ai luxul de a pierde ore pretioase pe holurile clinicilor medicale sau la coada pentru a obtine permisul, noi iti oferim cea mai buna solutie, care te va ajuta sa economisesti si timp si bani!

Daca vrei sa dobandesti sau sa iti reinnoiesti permisul de conducere, StandardMed este clinica de incredere care ofera cel mai bun raport calitate-pret pentru fisa medicala pentru permisul auto, dar si punctualitate si eficienta maxima.

Situata central, in zona Armeneasca, pe bulevardul Carol I, numarul 45, clinica acreditata StandardMed iti ofera posibilitatea de a obtine fisa medicala intr-o singura vizita, in doar o ora si jumatate! Astfel, nu mai e nevoie sa pierzi timpul pe holurile diverselor clinici sau pe la diferite ghisee.

Pentru pretul de doar 125 de Lei, vei obtine fisa medicala pentru permisul auto in cel mai scurt timp. In situatia in care acest interval este depasit, ti se va restitui 50% din suma platita.

Gata cu timpul pierdut la cozi interminabile! Vino acum la StandardMed pentru obtinerea fisei pentru permisul auto si rezolva totul rapid, cu o singura deplasare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *