Vara este sezonul costumului de baie, a vacantelor la mare si a balacelii in piscina. Nimic nu strica aceasta experienta ca niste bikinii care arata uzati din cauza ca nu am stiut cum sa avem grija de ei. Costumul de baie este o piesa vestimentara care are nevoie de ingrijire speciala.
Pentru ca nu stim cum sa spalam si sa intretinem un costum de baie, trebuie sa ne cumparam unul nou de cateva ori pe sezon. Nu mai este nevoie sa facem aceasta investitie deoarece VeeShop.ro a pregatit pentru tine cateva sfaturi pentru a te ajuta sa iti pastrezi costumele de baie in cea mai buna conditie.
- Inainte de a fi purtat pentru prima oara, recomandam sa inmoi costumul de baie in apa calduta (30°C) care sa contina un detergent fin, lichid, ce nu ataca tesaturile delicate.
- Asigura-te ca iti speli costumele de baie dupa fiecare purtare, chiar daca nu intri in apa. Lotiunile solare contin ingrediente care pot deteriora materialele. Pe langa faptul ca vor deveni mai putin rezistente, este posibil ca acestea sa se decoloreze si sa arate invechit. Desigur, clorul din apa de piscina si apa sarata de mare sunt celelalte doua motive principale pentru care trebuie sa acorzi importanta acestui aspect.
- A se evita masina de spalat si de uscat haine. Desi daca bagam costumul de baie la masina de spalat este mult mai usor si mai rapid, el trebuie spalat de mana pentru a nu se deteriora materialul din care acesta este facut. O spalare cu masina de spalat poate uza fibrele costumului de baie de pana la 10 ori mai repede decat o spalare manuala. La ultima clatire foloseste apa curata fara balsam de rufe sau alti agenti chimici.
- Costumul de baie nu trebuie sa fie stors, este recomandat sa apesi usor sa iasa apa. Daca costumul de baie este stors, firul unei cusaturi poate sari, ceea ce este uneori dificil de reparat. In plus, centrifuga de la masina de spalat si procesul de stoarcere pot deteriora buretii costumului de baie, deformandu-i.
- Costumul de baie inca umed se pune la uscat separat de restul de hainelor, insa numai la umbra, niciodata la soare. Daca punem costumul de baie umed langa alte haine colorate fibrele fine de poliamida pot “culege” cu usurinta culoarea de la ele si ulterior nu o sa mai poti scapa de aceste pete de culoare.
- Costumele de baie nu au nevoie de o depozitare speciala. Trebuie avut grija ca cupele de la sutienele de costume de baie sa nu fie inversate in timpul depozitarii, deoarece materialul buretior se poate rupe iremediabil.
Durata de viata a unui costum de baie bine ingrijit poate ajunge pana la 5 ani. Este bine sa folosesti in acelasi anotimp mai multe costume de baie, pentru aparitii fermecatoare si pentru o mai buna conservare a acestora.
Pe langa toate aceste sfaturi iti recomandam sa urmaresti intotdeauna instructiunile care se afla pe eticheta. Suntem de parere ca daca vei urma toti acesti pasi, costumele de baie achizitionate de pe site-ul VeeShop.ro vor avea o durata de viata prelungita si vei fi cu atat mai mult mai satisfacuta de calitatea lor.