Luna aceasta, călătorim în Canada și în Africa de Sud pentru a-i cunoaște pe cei mai proaspeți bucătari amatori care se întrec pentru titlul de campion al deserturilor, în sezoane noi ale unuia dintre cele mai îndrăgite formate din lume. Apoi, la final de lună, explorăm bucătăria slovacă și-i descoperim aromele dominante.
„Campionatul deserturilor: Canada” a revenit la TV Paprika luna aceasta, cu al șaselea sezon. 10 cofetari amatori din diferite regiuni ale Canadei își măsoară puterile, aptitudinile și creativitatea într-o serie de provocări gastronomice tematice. Episoadele cuprind trei runde: prepararea desertului preferat, o temă profesională, provocarea maestrului. După degustarea și evaluarea deserturilor preparate, juriul va decide cine devine Maestrul Patiser al săptămânii și cine pleacă acasă.
Cei trei cofetari rămași în competiție la final vor concura pentru titlul Marele Maestru Cofetar al Canadei. O competiție prietenoasă și plină de viață care celebrează performanța individuală și bucuria artei Cofetarilor. Și, desigur, rezistența la probele de foc în bucătăria competiției, care câteodată seamănă cu o oală sub presiune. Episoadele sunt difuzate câte două în fiecare zi de weekend, de la ora 18:30.
După Canada, schimbăm radical meridianul, cu versiunea sud-africană a emisiunii. Al patrulea sezon al „Campionatul deserturilor: Africa de Sud” este difuzat în fiecare seară de la ora 22:30. Show-ul are gazde noi în acest al patrulea sezon. Bucătarul-șef Siba Mtongana, alături de Paul Hartmann, proprietarul academiei culinare din Africa de Sud sunt cei care vor judeca performanța celor 12 concurenți.
Emisiunea este filmată în apropierea orașului Johannesburg , iar concurenții sunt testați fără milă. Fiecare episod include trei probe, cea în stil propriu, cea tehnică şi proba capodoperei. Şi poate exista un singur câştigător în marea finală, care va fi numit cel mai bun cofetar amator din Africa de Sud.


