Poluarea aerului interior. Ce poti face pentru a scapa de ea?

Desi atunci cand vine vorba despre poluare, majoritatea oamnilor o pun pe seama masinilor si a emisiilor de smog, exista si o poluare de interior, care poate sa fie mult mai periculoasa. Ne petrecem 80% din viata in interiorul cladirilor, iar aerul de aici trebuie sa fie cat se poate de curat. Din pacate, focul deschis folosit pentru prepararea meselor, mucegaiul format din cauza umezelii sau alti poluanti duc la imbolnaviri si chiar la decese.

Conform OMS, 4.3milioane de oameni mor anual din cauza poluarii de interior. Tocmai de aceea, este bine sa iei atitudine iar una dintre cele mai bune variante pentru asta este un ventilator aerisire .

Care sunt principalele cauze ale poluarii de interior?

Exista foarte multe cauze, principalele fiind temperatura ridicata si umiditatea. De asemenea, printre poluanti se numara azbestul, Formaldehida, Radonul, fumul de tutun, contaminanti care apar in medii umede sau diverse obiecte aduse in interior, cum ar fi incalzitoarele cu ardere, care creaza dioxid de carbon.

Ce probleme pot aparea daca se respira un aer poluat?

Problemele pot fi foarte mari, incepand cu dezvoltarea alergiilor si terminand cu dezvoltarea diverselor tipuri de cancer. Tocmai de aceea, trebuie sa se ia atitudine.

Cum poate fi indepartata poluarea din aerul interior?

Una dintre cele mai bune solutii este folosirea unui sistem de ventilatie care sa elimine aerul viciat si sa aduca un aer proaspat, foarte bine filtrat. Exista o multime de variante de sisteme de ventilatie, unele dintre ele dotate cu recuperatoare de caldura care contribuie la obtinerea confortului termic.

Sistemele de ventilatie nu sunt singurele solutii, insa. Daca vrei un aer cat mai curat si sanatos, este bine sa urmezi urmatoarele reguli:

  1. Renunta la fumat. Fumatul este unul dintre cei mai mari poluanti, care poate sa iti dauneze atat tie, cat si celor din jur;
  2. Foloseste produse ecologice pentru intretinere. Chimicalele din produsele de curatenie pot polua aerul si genera probleme;
  3. Incearca sa te incalzesti prin solutii electrice. Gazul sau lemnele arse elibereaza substante nocive si pot duce chiar la aparitia cancerului;
  4. Inspecteaza casa pentru a descoperi daca are mucegai, radeon sau produse chimice;
  5. Foloseste des aspiratorul si asigura-te ca folosesti un aspirator de buna calitate;
  6. Asigura-te ca ai un covor mare la intrare. Majoritatea murdariei din locuinte vine de pe pantofi. Daca ai un covor, acesta poate sa retina praful si sa faca o diferenta enorma.

Cea mai buna solutie insa, este instalarea unui sistem de ventilatie foarte eficient. Cei de la Altecovent au cateva astfel de optiuni, care mai de care mai interesante, pe care le poti lua in considerare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *