Previziuni ale pieței imobiliare din Cluj Napoca – de știut în alegerea apartamentului

compariimobiliare.ro

La ora actuală se remarcă un trend ascendent al pieței imobiliare din întreaga țară, Clujul numărându-se însă printre orașele care au prins cel mai mare avânt din acest punct de vedere. Acesta se află în topul scumpirilor, iar dovada o reprezintă procentul de până la 10 mai mare al prețurilor, față de anul 2016.  Astfel, un metru pătrat util ajunge chiar și la 1.000 euro, de obicei prețurile fiind cu mult mai mari în cadrul acelor cartiere care au un anumit prestigiu sau care oferă acces facil la centrele de interes.

Un portal imobiliar apreciat de publicul larg pentru realul ajutor pe care îl oferă este Compariimobiliare.ro. În cadrul acestuia utilizatorii găsesc anunțuri și oferte imobiliare nu numai pentru achiziționarea de apartamente și case, dar și pentru închirieri sau achiziții de terenuri. Tot aici sunt disponibile și oferte ale unor agenții imobiliare care și-au câștigat încrederea în decursul anilor de activitate pe piață.

De știut pentru cei care au pretenția de a locui în zone precum Platina că prețul per metru pătrat util poate fi cuprins între 2.000 și 2.500 euro.

Pentru fiecare cartier și zonă din Cluj însă, fiecare găsește date cu privire la prețurile practicate divizate corespunzător pe site. Deja a început livrarea celor peste 4.200 locuințe parte a segmentului de middle market. Există și spații ce au fost cumpărate când se aflau încă în stadiu de proiect.

Explicația pentru creșterea accelerată a prețurilor este simplă. Vorbim despre un oraș cu o dezvoltare economică accelerată, de asemenea care atrage prin nivelul de trai luxos asigurat. Mulți experți în IT aleg Clujul pentru că este unul dintre cele mai dezvoltate centre din țară pe acest domeniu. Așadar, forțele de muncă proaspete au toate motivele de a achiziționa un apartament aici.

Recomandarea experților în actualizarea anunțurilor ce vizează apartamente de vanzare in Cluj, dar și în alte orașe din țară, este de a urma cu responsabilitate întregul proces.

Timpul pentru a studia detaliile nu trebuie limitat, alegerea unei zone corespunzătoare de locuit fiind absolut necesară, dar și a unui apartament care oferă utilități și dotări complexe. Calcularea cheltuielilor lunare trebuie să se realizeze și în funcție de prezența sau lipsa acestora.

Spre exemplu un factor care influențează într-o foarte mare măsură suma cheltuielilor este calitatea sau chiar lipsa izolației. Când acesta este realizată corect și prezintă o calitate înaltă, și condițiile de trai vor fi asemenea. Când favorizează însă disconfortul și necesită îmbunătățiri sau chiar înlocuirea totală, din start cheltuielile vor crește.

Având în vedere prețurile piperate practicate în achiziția de apartamente sau garsoniere în Cluj Napoca, este de preferat ca astfel de nereguli să fie evitate și scoase imediat din calcul.

Orice nelămurire pe care o are cumpărătorul trebuie de asemenea adresată înainte de încheirea unei înțelegeri și semnarea contractului. Există loc personal de parcare sau acest aspect nu este inclus în prețul de cumpărare? Dacă este vorba despre un apartament care a mai fost locuit este bine să se verifice neplăți din urmă, dar și nereguli ce constau în vecini gălăgioși sau alte astfel de informații.

Urmărind toate aceste detalii, utilizatorii vor putea acum alege cele mai relevante anunțuri de vizează apartamente de vânzare în Cluj, la prețul cel mai avantajos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *