Psihologia culorilor și hainele copilului

salopeta bebe

Hăinuțele pentru copii, jucăriile, desenele, decorațiunile pentru camerele celor mici, locurile de joacă, toate aceste obiecte destinate copiilor au în comun un element pe care am putea fi tentați să-l trecem cu vederea: o varietate de culori bogate, strălucitoare și luminoase.

Culorile au fost folosite încă de multă vreme pentru a influența stările celor care le privesc, iar hainele, care ne definesc oarecum individualitatea și personalitatea, sunt un exemplu perfect al acestui fapt, iar bebelușii nu sunt o excepție.

În continuare, vom vedea cu ce sunt asociate culorile principale și cum le putem combina pentru a armoniza garderoba micuților, pe scurt, ce salopeta bebe se potrivește pentru ce ocazie.

Galben

Este posibil ca galbenul să fie una dintre cele mai populare culori în ziua de astăzi, datorită versatilității sale, ea putând fi utilizată cu succes de ambele sexe. Această culoare intensă se asociază de obicei cu fericirea sau cu strălucirea, reprezentând optimismul și fericirea, dându-le celor care o privesc o stare de seninătate.

Roșu

Nuanțele de roșu tind să iasă imediat în evidență. Este deci indicat ca această culoare să fie folosită ca accent sau pentru accesorii. De obicei, agresivitatea este una dintre primele emoții asociate culorii roșu. Cu toate acestea, puterea, curajul și căldura sunt atributele pozitive care vă pot atrage să alegeți această culoare pentru hăinuțele copilului dumneavoastră.

Albastru

Deși în ziua de astăzi nu se mai ține cont de sexul copilului atunci când se aleg culorile pentru garderoba sa, albastrul este o culoare extraordinar de plăcută, ea fiind preferată atât de copii cât și de adulți.

Amintindu-ne de cer sau de apă, albastrul este adesea asociat cu înțelepciunea și calmitatea. Neutralitatea diverselor nuanțe de albastru oferă oricărei alegeri de hăinuțe prospețime și un ton liniștitor, în special atunci când este combinat cu alb, mov sau roz.

Verde

O culoare neutră, agreeată atât pentru hainele fetițelor cât și pentru ale băiețeilor, verdele este simbolul bogăției, al armoniei și al sănătății. Aceasta este o culoare relaxantă și poate fi combinată atât cu portocaliu cât și cu roșu pentru un contrast interesant, cât și cu galben sau maro, pentru o tematică mai aproape de natură.

Portocaliu

Întotdeauna o nuanță caldă și revigorantă, portocaliul poate fi o alegere interesantă pentru a încălzi paleta garderobei. Poate arăta interesant atât în combinație cu verdele, cât și cu galbenul sau roșul, acestea fiind de asemenea culori calde.

Roz sau mov

Considerate a fi culorile cele mai feminine, rozul este de regulă preferat de fetițe, iar movul este de regulă asociat cu spiritualitatea, magia și misterul. În funcție de nuanțe, acestea pot fi combinate cu cele apropiate de albastru sau roșu pentru a crea un efect interesant atunci când alegeți hăinuțele celor mici.

Alb

Folosit de secole pentru a defini puritatea și inocența, albul este alegerea perfectă pentru bebeluși și rochițele de vară cu volănașe. Putând fi combinat cu orice alte culori, albul poate oferi un echilibru atunci când suntem tentați să amestecăm diverse culori. În combinatie cu albul, acestea vor ieși în evidență și vor putea fi observate mult mai ușor.

Negru sau gri

Principalul avantaj al acestor non-culori este rezistența la murdărie, copiii fiind întotdeauna predispuși la diverse accidente care implică pătarea hainelor. Negrul și griul sunt compatibile cu orice altă culoare și dau un aer simplu, sobru și uneori elegant, fiind o alegere bună pentru evenimentele cu o atmosferă formală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *