Secretele producatorilor de drojdie: ce gasesti in retetarul profesionistilor!

producator drojdie

In orice brutarie, simigerie, patiserie sau chiar si in restaurante si cofetarii, drojdia ocupa un loc special. Progresul tehnologic si dezvoltarea industriei alimentare au adus numeroase inovatii in acest domeniu, iar producatorii de drojdie au jucat un rol esential in acest proces.

Pe langa agentii de crestere naturali, drojdie si maiale, producatorii ofera si retetare specializate care explica exact cantitatile si modul de folosire pentru a preintampina intrebarile si nelamuririle celor care le folosesc produsele.

Painea alba

In Romania, painea alba este baza oricarei mese. Cu o crusta aurie si un miez alb si pufos, painea alba este un produs de patiserie apreciat si consumat de foarte multi oameni, fiind perfecta pentru sandvisuri, dar si pentru a insoti felurile de mancare principale.

In retetarul oferit de catre un producator de drojdie brutarii vor gasi intotdeauna si o reteta clasica de paine alba.

Painea integrala

Pentru cei care prefera o optiune mai sanatoasa a painii albe, painea integrala este o alegere populara. Avand un gust si textura mai bogate, retetarul producatorilor de drojdie va contine mereu si o reteta de paine cu faina integrala.

Deoarece tarata din faina influenteaza modul in care aluatul creste, daca brutarii nu vor sa petreaca foarte mult timp testand, retetarul le poate spune exact ce si cata drojdie trebuie sa foloseasca astfel incat sa compenseze greutatea suplimentara a fainii integrale.

Chiflele

Indiferent ca vorbim despre burgeri, hot-dogs sau simple sandwich-uri, chiflele sunt indispensabile. Cu o textura moale si o crusta subtire, acestea sunt preferatele multor bucatari pentru preparatele lor.

Si pentru ca sunt atat de importante, fara indoiala, producatorii de drojdie au in retetar cel putin o varianta de chifle delicioase care sa ii ajute pe brutari sa aiba intotdeauna rezultatele asteptate.

Briose si alte produse dulci de panificatie

Deoarece produsele de panificatie nu se rezuma doar la cele sarate, produsele dulci preparate cu drojdie sunt si ele destul de populare si apreciate. Briosele, cornuletele, cozonacii si placintele au nevoie de tehnici diferite de lucru, de timpi diferiti de dospire, de temperaturi diferite de coacere si de cantitati diferite de drojdii.

Croissant

Un alt produs european faimos, croissantul are nevoie de anumite conditii si ingrediente astfel incat brutarii si patiserii sa poata obtine rezultatele asteptate. Cu straturi subtiri si fragede, prepararea acestui produs poate fi o provocare chiar si pentru brutarii experimentati.

Cu toate acestea, cu ajutorul retetarului pe care il gasesti la producatorii de drojdie, reusita este asigurata.

Covrigi

Chiar daca este un produs de panificatie cu radacini in alte culturi, covrigul este unul dintre produsele pe care romanii il cer mereu in brutarii si simigerii.

Indiferent daca sunt sarati sau dulci, un producator de drojdie va avea intotdeauna sfaturi pentru a-i face perfecti.

Fiecare produs de panificatie necesita atentie si pasiune, iar calitatea ingredientelor folosite joaca un rol esential. Lesaffre Romania – producator si distribuitor de drojdie – iti ofera solutii ideale pentru orice reteta.

Drojdiile sunt organisme vii care se hranesc, se inmultesc si care, de cele mai multe ori, sunt cele mai importante in producerea unor aluaturi elastice, pufoase si aromate.

Nu pierde timpul testand ceea ce alti profesionisti au perfectionat deja, alege un producator de drojdie de incredere, asa cum este Lesaffre, si vezi cum expertiza lor iti va imbunatati preparate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *