Sfaturi Evobuild.ro: care sunt elementele de care sa tii cont inainte de a-ti cumpara o casa?

Indivizii care sunt interesati de achizitionarea unei case rezidentiale, in care sa se mute cat mai curand trebuie sa tina cont de cateva elemente foarte importante inainte de a face o investitie. Este vorba despre o achizitie semnificativa, careia oamenii trebuie ii acorde o atentie sporita. Specialistii Evobuild.ro au realizat in randurile ce urmeaza o lista cu principalele aspecte asupra carora trebuie sa se opreasca potentialii cumparatori!

Zona

Primul pas pe care trebuie sa il faca tinerii este sa aleaga zona in care si-ar dori sa locuiasca. Posibilitatile sunt numeroase, indiferent daca este vorba despre mediul urban sau cel rural. De exemplu, in ultimii ani se construieste foarte mult cu precadere in zonele limitrofe marilor orase, acolo unde oamenii se pot bucura de mai multa liniste, de intimitate, dar si de mai putin trafic si mai putina poluare.

Suprafata utila versus suprafata desfasurata

Un alt element esential asupra carora trebuie sa se opreasca potentialii cumparatori este referitor la suprafata utila versus cea desfasurata. In acest sens, ei trebuie sa stie ca suprafata desfasurata se refera la intreaga suprafata din curte, care include atat amprenta casei, cat si spatiul liber dimprejurul acesteia. In acelasi timp, suprafata utila reprezinta spatiul pe care indivizii il pot folosi efectiv in interiorul casei. Recomandat este ca potentialii cumparatori sa puna in balanta numarul persoanelor care urmeaza sa locuiasca in casele rezidentiale, pentru a alege astfel mult mai usor imobilele potrivite.

Evobuild.ro: compartimentarea este foarte importanta!

Pe lista aspectelor despre care specialistii Evobuild.ro sustin ca sunt foarte importante se numara si compartimentarea imobilelor. De exemplu, incaperile trebuie sa fie bine delimitate si suficient de incapatoare, pentru a oferi viitorilor locuitori posibilitatea de a se deplasa fara probleme, dar si de a-si mobile casa dupa bunul plac. Mai mult, indivizii trebuie sa verifice daca bucataria este inchisa sau daca este realizata in regim open space cu living-ul. Cerintele cumparatorilor sunt diverse in acest sens, insa persoanele care stiu exact ce vor au capacitatea de a-si scurta cautarile!

Utilitatile

Un alt element esential, care trebuie luat in calcul de catre indivizi este vizavi de utilitati. De preferat este ca imobilele cu destinatie rezidentiala sa fie conectate la o retea de apa, respectiv la o retea de canalizare, astfel incat sa cumparatorii sa se bucure de toate conditiile necesare pentru un trai decent.

Pe piata exista foarte multe tipuri de case care sunt racordate la puturi cu hidrofor si care sunt prevazute cu fose septice, insa aceste imobile trebuie evitate. Chiar daca preturile lor sunt considerabil mai mici, indivizii se pot confrunta cu probleme serioase pe termen lung.

Achizitionarea unei case presupune un efort financiar consistent, motiv pentru care indivizii trebuie sa isi aloce suficient timp pentru a cauta cel mai potrivit imobil pentru ei. Caminul personal trebuie sa fie locul in care toata lumea sa isi doresc sa ajunga cu inima deschisa si unde sa se bucure de momente de neuitat alaturi de cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *